A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1

Öt napra leáll a termelés a Nissan japán gyáraiban

Vágólapra másolva!
A március 11-ei japán földrengés óta készletekből dolgozó japán Nissan-autógyárak a jövő héten szüneteltetik a termelést. A beszállítók gyártási kapacitásának helyreállása csak később várható.
Vágólapra másolva!

A Nissan Motor Co. szerdán bejelentette, a jövő héten hétfőtől péntekig alkatrészhiány miatt leállítja a gyártást japán autógyáraiban. A japán belföldi karbantartópiac és a külföldi ügyfelei alkatrészellátását a cég a jövő héten is folytatja.

A Nissan-üzemek termelési teljesítménye még jó ideig nem áll vissza a földrengés előtti szintre, mivel a beszállítók egy részének több időre lesz szüksége a korábbi termelési kapacitás helyreállításához. A katasztrófa miatt március 14. és 16. között szünetelő Nissan-gyárak azóta főként készletekből dolgoztak, a megszokottnál alacsonyabb kapacitással. A földrengés után március végig elszenvedett termeléskiesést a vállalat 55 ezer autóra becsüli.

A Nissan két japán motorgyárának egyike, az ivaki üzem előreláthatólag csak júniusban kezdi meg a termelést, mivel még nem sikerült helyreállítani a vízellátást. Az évi 376 ezres termelési kapacitás helyreállítása azonban még itt is hosszabb időt vesz majd igénybe.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!