A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMészáros Krisztofer
11:00TornaBodzás gyakorlat
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:30AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

800 millióért jelölik meg a magyar kecskéket

Vágólapra másolva!
800 millió forintos támogatást nyújt a Vidékfejlesztési Minisztérium a kecskék és juhok eletronikus megjelölésére. A cél, hogy az állatszállítmányok követhetősége javuljon, és ezzel nagyobb legyen az élelmiszerbiztonság.
Vágólapra másolva!

Egyre nagyobb az igény a fokozott élelmiszerbiztonságra és állategészségügyre, ezért a minisztérium támogatást nyújt különféle állatok elektronikus jelöléséhez. Az állatszállítmányok és az állategyedek így egyre nagyobb számban követhetők, azonosíthatók lesznek - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM).

Szeptember 15. és november 30. között támogatási kérelmet lehet benyújtani juhok és kecskék elektronikus jelölésére. A VM az Új Magyarországi Vidékfejlesztési Program forrásaiból a hagyományos és a 2010-ben bevezetett, elektronikus egyedi azonosító eszközök költsége közötti árkülönbséget téríti meg.

Azok az őstermelők, egyéni vagy társas vállalkozók, családi gazdálkodók vehetik igénybe a támogatást legfeljebb öt éven keresztül, akik juh- vagy kecsketartással foglalkoznak, és a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál regisztráltak. A támogatás keretösszege 800 millió forint, gazdaságonként évente legfeljebb 2,8 millió forintot lehet igényelni, az állatlétszámtól függetlenül.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!