A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A vártnál háromszázzal több munkahelyet teremt az Audi Győrben

Vágólapra másolva!
Letették az Audi új győri gyárának alapkövét; az üzemben 2013-tól évi 125 ezer jármű készülhet. Az új üzemmel a jelenlegi csaknem 6500 dolgozó mellé újabb 2100 állhat munkába. Az LMP "a természetvédelem gyászos napjának" tartja az alapkőletételt, mert a gyár természetvédelmi területre épül.
Vágólapra másolva!

"Az Audi olyan, amilyennek Magyarországot látni szeretnénk: van jövője, duzzad az erőtől, modern, termel, és sok-sok magyar embernek ad munkát." - ezekkel a szavakkal kezdte köszöntőbeszédét az Audi új győri gyárának alapkőletételén Orbán Viktor miniszterelnök.

A kormányfő beszédében méltatta, hogy a gyár szakképzési programjának köszönhetően a győri üzemben nemcsak autók, hanem szakmunkások is "készülnek" majd, olyan emberek, akik a megszerzett ismeretekkel bátran vághatnak neki szakmai pályájuknak.

A szimbolikus alapkövet a beruházás helyszínén a miniszterelnökkel közösen Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, Rupert Stadler, az Audi AG igazgatóságának elnöke, Frank Dreves, az Audi AG termelésért felelős igazgatótanácsi tagja, az Audi Hungaria Motor Kft. felügyelőbizottságának elnöke, Thomas Faustmann, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezetésének elnöke és Borkai Zsolt, Győr polgármestere helyezte el.

Rupert Stadler az aktus után arról számolt be, hogy az előzetesen ígért 1.800-nál végül háromszázzal több, 2.100 munkahelyet teremt az Audi Győrben és saját présüzemet is felállít a városban a járműgyártó.

Az új győri üzem - Ingolstadt, Neckarsulm és Brüsszel mellett - az igazgatóság elnöke szernt az Audi negyedik olyan telephelye lesz, amely a teljes gyártási folyamatot elvégzi. Az elmúlt 18 évben Győrött 20,5 millió motort és 530 ezer autót gyártott a cég. "Magyarország mindig is stabil és megbízható partner volt, amely újra és újra saját erőből tudott talpra állni" - tette hozzá Rupert Stadler köszönetet monddva a parlamentnek, a kormánynak és a miniszterelnöknek, amiért kezdettől fogva nyitott és mély bizalmon alapuló tárgyalásokat folytathattak.

Orbán Viktor és a cégvezető tavaly szeptemberben jelentette be, hogy a járműgyártó cég 900 millió eurós fejlesztést hajt végre a nyugat-magyarországi telephelyen, ez közvetlenül 1.800-zal növeli a munkatársak létszámát. (A tavalyi év utolsó napján 6.422-en dolgoztak a gyárban, közülük 6.138-an munkaszerződéssel.)Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter három hónappal később közölte, hogy az Európai Unió kiemelt közérdekre hivatkozva jóváhagyta a beruházásban érintett Natura 2000 területek átminősítését, zöld utat adva ezzel a fejlesztésnek. Az Audi-fejlesztés 11,2 milliárd forintos állami támogatást kap.

A Védegylet az Országos Sajtószolgálathoz (OS) eljuttatott közleményében "a természetvédelem gyászos napjának" nevezte az Audi július 7-i alapkőletételét, mivel a beruházó számos helyszín közül éppen azt az európai jelentőségű, kiemelt természetmegőrzési területet kérte és kapta gyártóbázisa számára, amelyen jelenleg több mint száz védett és fokozottan védett állat- és növényfaj található.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!