Ipari parkot építenek Bátonyterenyén

Vágólapra másolva!
Közel 142 millió forintos beruházással létesítenek ipari parkot Bátonyterenyén, a park várhatóan 2012 szeptemberére készül el. A város majdnem 100 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a beruházáshoz.
Vágólapra másolva!

Pályázati támogatással alakítanak ki ipari parkot 5,2 hektárnyi területen a Nógrád megyei Bátonyterenyén; a 142 millió forintos beruházástól a kistérség gazdasági fejlődését várják - mondta a település polgármestere szerdán. Nagy-Majdon József elmondta: a Köztársaság úti leendő ipari területen biztosítják a villamosenergia-, ivóvíz-, szennyvíz- és gázellátást, és kiépítenek egy ipari bekötőutat is.

A beruházás költségvetése összesen 142,8 millió forint. A város önkormányzata ebből 99,9 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert az Észak-Magyarországi Operatív Program pályázatán, a pénzt 42,9 milliós önerővel egészítik ki.

A munkanélküliségi helyzet enyhítését szolgáló beruházás hosszú távú célja, hogy megfelelő infrastrukturális környezetet biztosítson a - további munkahelyeket teremtő - termelő, szolgáltató vállalatoknak - mondta a polgármester. Az új ipari parkot várhatóan 2012 szeptemberében adják át.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!