Hétfőn dől el az eva sorsa a Fidesz szóvivője szerint

Vágólapra másolva!
A Fidesz szóvivője szerint még mindig kemény viták zajlanak az egyszerűsített vállalkozói adóról a kormány és a Fidesz között, de hétfőn kiderül, hogy lesz-e eva vagy sem.
Vágólapra másolva!

Sem a kormány, sem pedig a Fidesz-frakció nem támogatja ingatlanadó bevezetését - jelentette ki a Fidesz szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. Közölte azt is, a kormány elvetette, hogy a termőföldre plusz adót vessenek ki.

Selmeczi Gabriella közölte azt is, sok nyugdíjas kérdezte tőle a napokban, hogy valóban nem lesz-e özvegyi nyugdíj. A szóvivő azt mondta, hogy lesz özvegyi nyugdíj, ráadásul január 1-jével az öregségi és az özvegyi nyugdíjak, valamint a korhatár előtti nyugdíjak is 4,2 százalékkal emelkednek. Ezt megelőzően, novemberben pedig egyösszegű, 6 százalékos kiegészítést kapnak a nyugdíjasok - tette hozzá, hangsúlyozva, hogy a nyugdíjasokat semmilyen hátrány nem érheti, a nyugdíjak vásárlóértéke nem csökkenhet. Azt mondta, hogy az sem igaz, hogy megszűnik a védett kor intézménye - mondta.

Az egyszerűsített vállalkozói adó, az eva jövőjét érintő felvetésre Selmeczi Gabriella azt mondta: még kemény viták zajlanak. "Hétfőn mindenféleképpen pontot teszünk arra a kérdésre, hogy lesz-e eva vagy sem, és ha lesz, milyen formában. Az alapelv minden esetben az, hogy a munkát terhelő adók csökkenjenek, és hogy egyszerűbb, átláthatóbb legyen az adórendszer" - zárta szavait a Fidesz szóvivője.

Az [origo] információi szerint a gazdasági minisztérium újabb érveket dobott be a szerdai kormányülésen az eva ellen, de rontja az adónem esélyeit az is, hogy aggasztó híreket kapott a kormány csütörtökön az EU-tól.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről