Zugdohánygyárra csaptak le Nyíregyházán

Vágólapra másolva!
13 millió forintos kárt okoztak a költségvetésnek annak az illegális dohányüzemnek a működtetői akiknek a gyárára hétfőn csaptak le a NAV munkatársai Nyíregyházán.
Vágólapra másolva!

Illegális dohányüzemet lepleztek le a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) Észak-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának pénzügyi nyomozói Nyíregyháza külterületén - közölte a szervezet sajtóreferense kedden.

A rendőrség tájékoztatása szerint a nyomozók lecsaptak a szabálytalanul működtetett létesítményre és öt férfit értek tetten, amint éppen a gyártósor mellett dolgoztak. A dohánylevelekből cigaretta- és szivardohány készült, amit a helyszínen csomagoltak.

A sajtóreferens tájékoztatása szerint a nyomozók lefoglalták az ipari berendezéseket, továbbá 100 kilogramm kész dohányvágatot, 700 kilogramm dohánytörmeléket és 150 kilogramm feldolgozásra váró dohánylevelet. Emellett 130 üveg szeszes folyadékot is találtak a helyszínen.

Az elkövetők tevékenységükkel a számítások szerint 13 millió forint kárt okoztak a költségvetésnek. Ellenük költségvetési csalás bűntette és jövedéki termékkel való visszaélés elősegítésének vétsége miatt indult büntetőeljárás. Az érintettek akár több mint 20 millió forint összegű jövedéki bírságra is számíthatnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről