Megháromszorozta a nyereségét az OTP

Vágólapra másolva!
A bankcsoport a második negyedévben 41,1 milliárd forint konszolidált adózott nyereséget ért el, szemben az első negyedéves 12,8 milliárddal.
Vágólapra másolva!

Az OTP bankcsoport a második negyedévben 41,1 milliárd forint konszolidált adózott nyereséget ért el, szemben az első negyedévi 12,8 milliárddal és a tavalyi második negyedévi 37,3 milliárddal - közölte a társaság gyorsjelentésében pénteken a BÉT honlapján. Ennek fő magyarázata a konszolidált, nemzetközi számviteli elvek (IFRS) alapján készült jelentés szerint az, hogy a bank az első negyedévben már elszámolta a pénzintézeti különadó idei évet terhelő teljes, 29 milliárd forintos összegét, illetve a devizahitelek végtörlesztése kapcsán is jelentkezett még 1,8 milliárd forint veszteség.

Ezzel szemben a második negyedévben a számviteli eredményt javította az OTP Bank egyedi mérlegében szereplő szerb és montenegrói leánybanki részesedések értékvesztésének 4 milliárd forintnyi pozitív adóhatása.

Elemzők a második negyedévre átlagosan 34,3 milliárd forint adózott profitot vártak. A korrigált adózott eredmény 37 milliárd forint volt a második negyedévben, 15 százalékkal kisebb az előző negyedévinél.

Az OTP-csoport első félévi adózott nyeresége a különadó és a deviza-jelzáloghitelek végtörlesztésének negatív, illetve a részesedés-értékvesztés adópajzsának pozitív hatásával együtt 53,9 milliárd forint, 28 százalékkal kisebb a tavalyi első félévi 74,5 milliárdnál, e tételek nélkül pedig 80,8 milliárd forint volt, ami 9 százalékkal marad el a bázisidőszak teljesítményétől.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!