A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Amerika nélkül is tartják magukat a piacok

Vágólapra másolva!
A mai, nem túlságosan eseménydús nap nem mozgatja meg igazán az európai tőzsdéket, átlagosan 0,5 százalék környéki pluszokat láthatunk, ami alól a hazai parkett sem jelent kivételt. Érdekes, hogy sem a kínai, sem pedig az európai gyenge feldolgozóipari adatok sem vették el a befektetők kedvét, kitart a pénteki konferencia fűtötte emelkedés a piacokon.
Vágólapra másolva!

Felemásan teljesítenek a hazai blue-chipek, az OTP és a Richter szépen emelkedik, 1,5 százalék körüli zöldben villognak, ám a Magyar Telekom egyáltalán nem, és a MOL is csak részben képes leutánozni a jó teljesítményt.

Ma tette közzé második negyedéves jelentését az E-Star, mely némileg elmaradt az elemzői várakozásoktól, ennek ellenére pluszba tudott mászni a papír. 4,65 százalékkal került feljebb a pénteki záróértékéhez képest az árfolyam.

Európa is viszonylag jól teljesít, egyedül a spanyol parkett muzsikál gyengébben, a többi tőzsde kivétel nélkül pluszban mozog a délutáni kereskedésben. Továbbra is a pénteki, Jackson Hole-i konferencián elhangzott Bernake-beszéd fűti a befektetői hangulatot. A nyersanyagkapcsolt papírok húzzák felfele a piacokat, valamivel gyengébben teljesít a technológiai és a bankszektor.

A vártnál gyengébben alakult az eurózóna augusztusi feldolgozóipari beszerzési menedzserindexe. A Markit adatszolgáltató által közzétett érték 45,1 pont volt, ami a 45,3 pontos Bloomberg elemzői konszenzustól némileg elmaradt. Már 13 hónapja 50 alatt van az index, ami recessziós félelmekre adhat okot a közeljövőt illetően.

Azonban erősebb PMI-adatokat közölt a Markit az Egyesült Királyságból. Augusztusban ugyanis 49,5-re emelkedett az érték a júliusi 45,2 pontról. Ez még mindig a kritikus 50-es érték alatt van, de több elemző is optimista, szerintük a Bank of England monetáris expanziója fennmarad, ami a későbbiekben is hozzájárulhat ahhoz, hogy megóvja a szigetország gazdaságát egy mélyebb recessziótól.

Az arab As-sharq al-Awsat napilap szerint a szaúd-arábiai olajcéggel, a Saudi Arabian Oil-lal foghat együttműködésbe a Total 2013 végétől kezdve. A hétvégi bejelentés pozitívan érintheti a francia olajipari óriást, hiszen a múlt héten vált biztossá, hogy meghiúsul a Gazprom Shtokman-projektje, amelyben jelentős részesedése volt a Total-nak is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!