A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A kötvénypiacokon lehet érdekes mozgásokat látni, miközben a részvénypiacokon nagyobb elmozdulást nem lehet észrevenni.
Vágólapra másolva!

0,6 százalékos emelkedést ért el a nap első felében a BUX index, mely az OTP és a Magyar Telekom jó teljesítménye miatt képes bővülésre. A forint az euró ellenében némi erősödést ért el, 284 alá próbál bejutni a kurzus. Az E-Star ma is folytatja a ralit, a tegnapi közel 15 százalékos emelkedés után ma is hasonló mértékben szökken, már 568 forintnál jár az árfolyam.

A főbb európai benchmarkok, mint a DAX, a CAC és a FTSE 100 0,2-0,8 százalékos mínuszban tartózkodnak. Túl nagy aktivitás egyelőre nincs a piacokon, vélhetően a csütörtöki ECB kamatdöntő ülést várják a befektetők, illetve az amerikai hétkezdetet.

Az elemzői konszenzusnál nagyobb mértékben emelkedtek a termelői árak az eurózónában éves alapon júliusban. A 11 órakor közzé tett adatok alapján 1,8 százalékos növekedést mutatott a PPI, miközben 1,6 százalékos értékre számítottak a szakemberek. Komolyabb árfolyam reakciót nem váltott ki az adat.

1,1 milliárd eurónyi állampapírt adott ma el Ausztria, az ötéves lejáratú papírok esetében 0,829 százalék lett az aukciós hozam, míg a hétéves kötvényeknél 1,344 százalék. Mindkét lejárat esetében 2 fölötti volt az érdeklődés.

A görögöknek is sikerült 1,13 milliárd eurónyi féléves diszkontkincstárjegyet eladniuk 4,5 százalékos hozammal, szemben az előző kibocsátáskor elért 4,68 százalékkal, az érdeklődés viszont alacsonyabb volt.

Az olasz és a spanyol kötvénypiacon a hozamgörbék veszélyes irányban tolódnak. A spanyol kétéves és tízéves kötvényhozamok közötti különbség rekordra, 343 bázispontra tágult, mivel a piacok Mario Draghi kommentjeiből kiindulva arra számítanak, hogy a hozamgörbe rövidebb oldalán avatkozna be az ECB kötvényvásárlással.

Közel kétszeres lefedettség mellett adott el 45 milliárd forintnyi háromhónapos diszkontkincstárjegyet az ÁKK. Az aukciós hozam 6,68 százalék lett, miközben az ajánlatok 6,6 és 6,75 százalék között szóródtak. Az előző heti szintén háromhónapos DKJ kibocsátáshoz képest 16 bázispontos hozamcsökkenést lehet látni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!