Visszavághat a Samsung az Apple-nek

Vágólapra másolva!
Hamarosan indul az Apple-Samsung per következő fordulója, amelyben az Apple újabb szabadalmakra hivatkozva igyekszik kitiltani a piacról a Samsung fontos készülékeit. Szabadalmi jogi szakértők szerint ugyanakkor ezúttal sokkal nehezebb lesz bizonyítani a vélt jogsértéseket.
Vágólapra másolva!

Jobban szerepelhet az Apple-lel folytatott pereskedés második felvonásában a Samsung, mint a múlt héten lezárult első perben - írja a Marketwatch. A februárban indult szabadalmi vita első körében a céget egymilliárd dolláros büntetés megfizetésére kötelezte a bíróság, miután úgy találta, a Samsung készülékeiben több olyan hardver- és dizájnmegoldást is alkalmazott, amelyre az Apple korábban szabadalmi védettséget szerzett.

Pénteki kiegészített beadványában az Apple viszont több olyan szabadalmára hivatkozva igyekszik kitiltani a piacról Samsung termékeket - köztük a Samsung zászlóshajójnak számító Galaxy S III nevű készüléket -, amelyek a korábbi keresetekben még nem szerepeltek. A Nomura elemzője szerint ugyanakkor ezúttal nehezebb lesz a szabadalomsértést bizonyítani, mert nem hardveres kérdésekről, hanem a szoftveres kezelőfelületről van szó, amely mögött egészen eltérő algoritmusok működnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!