Gyenge munkaerőpiaci adat után QE-ről beszélnek

Vágólapra másolva!
A tegnapi menetelés után, ma is szépen teljesítettek az európai tőzsdék, így a BUX is, viszont Amerikában inkább felemásnak mondható a teljesítmény. A gyenge munkaerőpiaci adatok után pedig óriásit ralizott az arany és a dollár is nagyot gyengült az euróhoz képest.
Vágólapra másolva!

Jó erőben a magyar blue-chipek

17 000 forint fölé kúszott az Egis és a MOL kurzusa is, a Magyar Telekom pedig a 430 forintos szintnek ment neki. Az élmezőnyben azonban az OTP áll, 2,46 százalékot robogott a bankpapír. A Richter csak visszafogottabb emelkedést tud mutatni a délután, ebben nagy szerepet játszhat az, hogy UniCredit lerontotta a gyógyszerpapírra szóló ajánlását, vételről tartásra.

Gyenge munkaerőpiaci adat után QE-ről beszélnek

Európában keményen belevettek a bankpapírokba ma is. A szektor közel 4 százalékos pluszokat mutat ma, élen az olasz, francia és német bankok részvényeivel.

A Nokiát ezúttal megtépték, közel 7 százalékos pluszban is járt a kurzus. A vezérigazgató szerint az új Lumnia novemberi piacra dobásának köszönhetően, a negyedik negyedéves jelentésben a vártnál erősebb riportot tehet közzé a cég.

8,3 százalékról 8,1 százalékra esett a munkanélküliségi ráta az USA-ban augusztusban. Viszont nem pozitív jel,hogy a mezőgazdaságon kívül foglalkoztatottak száma mindösszesen 96 ezer fővel gyarapodott, az elemzők 130 ezres növekedést vártak.

A gyenge makroadatra meredeken gyengülni kezdett a dollár az euróval szemben, az arany pedig 1725 dollár közelébe ugrott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!