Leállt a kapuvári húsgyár, tüntetés lesz

Vágólapra másolva!
Szerdán leállt a kapuvári húsgyár, a zrt. közgyűlését elhalasztották, a 400 dolgozó pénteken délelőtt tüntetésre készül.
Vágólapra másolva!

Többhetes termeléscsökkenés után szerdára leállt a négyszáz embert foglalkoztató kapuvári húsgyár - írta szerdai számában a Kisalföld.

A cikk szerint a Kapuvári Hús Zrt. közgyűlését - amelytől a dolgozók komoly eredményeket vártak - e hét elejéről szeptember 27-ére halasztották; a hazaküldött alkalmazottak a telefonhívást várják a munka újraindulásáról. Pászli Tibor helyi szakszervezeti vezető a lapnak elmondta: péntek délutánra demonstrációt hirdettek a gyár elé "a munkahelyek védelmében".

A társaságról tudott volt, hogy alaposan eladósodott, már a tavalyi pénzügyi statisztikákban is az szerepelt, hogy minden 100 forint eszközükre 86 forint kötelezettség jut. A sertéságazat idei problémái, amelyeket a rossz hitellehetőségeken túl az aszály által felhajtott takarmányárak okoztak, oda vezettek, hogy a cég sok beszállítójának tartozik.

A szakszervezeti vezető szerint a kormánynak mindenképpen közbe kell avatkoznia, hogy a húsipar ne jusson a leépített cukorágazat sorsára. A Kapuvári Hús Zrt. körül kialakult, pattanásig feszült helyzetet jól példázza, hogy augusztusban a többségi tulajdonos által delegált vezetőség új biztonsági őröket vett fel, akiknek feladatai közt szerepelt az is, hogy a kisebbségi tulajdonost, Foltányi Árpádot ne engedjék az épületbe.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!