Szorongatná a Samsungot az Apple

Vágólapra másolva!
Kimaradhatott a Samsung az új iPhone beszállítóinak listájáról, miután az Apple igyekszik minél jobban csökkenteni függését a koreai riválistól. A lépés nem feltétlenül érzelmi alapú, az Apple bővíti beszállítói körét, miután a jövő héten érkező új iPhone modell iránti kereslet minden eddigi rekordot megdönthet.
Vágólapra másolva!

Jelentősen visszavágta megrendeléseit a Samsungnál az Apple, sőt, egyes források szerint a társaság már egyáltalán nem rendel memóriachipeket a koreai gyártótól, hogy csökkentse kitettségét a legnagyobb versenytársa és egyben egyik legfontosabb beszállítójával szemben.

A Koreai Economic Daily értesülései szerint a várhatóan jövő héten piacra kerülő új iPhone első szállítmányai sem tartalmaznak már Samsung DRAM és NAND chipeket. A lap szerint az Apple ehelyett a Toshiba, az Elpida Memory és a koreai SK Hynix termékeit építi készülékébe.

A Reuters kicsit másképpen tudja, eszerint a Samsung továbbra is ott szerepel az elsődleges beszállítók listáján, de mellette egyre több más gyártóval is igyekszik kapcsolatba lépni az Apple, hogy diverzifikálja a beszerzési forrásait.

Nem egyértelmű, hogy a lépés az egyre inkább elmérgesedő viszonynak tudható be, vagy az Apple egyszerűen csak bővíteni szeretné a termékbevezetések környékén rendre szűkösnek bizonyuló beszállítói kapacitásait. Az elemzői várakozások szerint a várhatóan szeptember végén piacra kerülő új iPhone modellből minden korábbinál többet értékesíthet az Apple a karácsonyi negyedévben, egyes elemzők szerint akár 40 millió darab is gazdára találhat.

Nem lesz persze könnyű megszabadulni a Samsungtól való függésből, hiszen a koreai cég a memóriachipek mellett egyéb chipeket és kijelzőt is szállít számára a nagy rivális, éppen ezért kevésbé valószínű

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!