A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Maradt az optimista hangulat a nagy bejelentések előtt

Vágólapra másolva!
Kisebb emelkedéssel indult a mai kereskedés, miután továbbra is optimizmus jellemzi a piacokat a fontosabb bejelentések előtt. A német alkotmánybíróság ma jelenti be döntését az ESM alappal kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

A 4000 forintos szintet támadja az OTP

Emelkedéssel indította a kereskedést a BUX (+0,3%), melynek főbb komponensei egyaránt a pozitív tartományban állnak. A hegymenetet az OTP vezeti 0,6 százalékos plusszal, amivel már tényleg csak leheletnyire található a 4000 forintos szinttől, mindehhez már most 1 milliárd forintos forgalom párosul. A Richter mellett a Magyar Telekom, illetve a MOL is 0,2 százalékos emelkedést számlál.

OTP

Forrás: [origo]

A CIG Pannónia (+0,8%) 1,4 milliárd forintos zártkörű tőkeemelést hajtott végre kamatozó részvények útján. A lépésről még az április közgyűlés döntött.

Fontos bejelentések előtt enyhe emelkedés Európában

Ma több fontos európai esemény várható, az egyik legfontosabbat a német alkotmánybíróság jelentheti be az ESM alapról, valamint a hollandok ma választásokat tartanak.

Vegyes nyitás jellemzi a főbb nyugat-európai indexeket, az élen a DAX áll 0,2 százalékos emelkedéssel, míg a FTSE100 mai is lemaradónak számít 0,2 százalékos csökkenéssel. tegnaphoz hasonlóan ma is a pénzügyi szektor dominál a Stoxx Europe 600 index szektorai közül, míg a sort ismét a nyersanyagipar zárja. A benchmark élén a spanyol Mapfre (+4%) biztosító áll, míg a Commerzbank és a Credit Agricole 3 százalék körüli emelkedést tud felmutatni.

15-20 százalékkal csökkentené hiteleit az Iberdrola az elkövetkezendő két évben, annak érdekében, hogy fenn tudja tartani osztalékfizetését. Idén a spanyol közműcég részvénye nyújtotta a leggyengébb teljesítményt európai versenytársaival szemben.

Iberdrola (Madrid Stock Exchange)

Forrás: [origo]

Kína és a globális optimizmus hátán emelkedik Ázsia

Vegyes makroadatokat láttak ma napvilágot Ázsiában. Az előző hónaphoz képest 4,6 százalékkal növekedett a japán gép-megrendelések száma, ami meghaladja a Bloomberg 2 százalékos konszenzusát. Júliusban az indiai ipari termelés 0,1 százalékkal bővült éves alapon, míg az elemzők 0,5 százalékos bővülésre számítottak.

7,5 százalékkal nőhet a kínai GDP idén Wen Jiabao gazdasági miniszter szerint, aki a Világgazdasági Fórumon elmondta, hogy fiskális és monetáris oldalról is van lehetőség a gazdaság élénkítésére.

A kínai bejelentésre és az Európából, illetve Amerikából várható kedvező bejelentések reményében optimista hangulat jellemezte a mai ázsiai kereskedést. A Nikkei 1,7, a Kospi 1,6, míg a Hang Seng 1,3 százalékot emelkedett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!