A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Újabb nagy hitelrészt törlesztünk az IMF-nek

Vágólapra másolva!
Az augusztusi több mint 600 millió euró után a napokban további 510 millió eurónyi (146 milliárd forintnyi) hitelrészt kell törlesztenie Magyarországnak a Nemzetközi Valutaalapnál (IMF) a Portfolio.hu számításai szerint.
Vágólapra másolva!

Szeptemberben újabb hitelrészletet kell törlesztenie Magyarországnak a Nemzetközi Valutaalapnál (IMF), összesen 510 millió eurót, ami jelenlegi árfolyamon körülbelül 146 milliárd forintnak felel meg.

A szeptemberi törlesztési kötelezettség érdekessége, hogy most ez két napra bomlik szét, keddre és csütörtökre. Az egyik tételt kell az államnak kell fizetnie, a másik törlesztés a Magyar Nemzeti Bankot terheli. Az államnak szeptember 28-án kell fizetnie, összesen 81,4 milliárd forintnak megfelelő összeget. A többi részt már szeptember 25-én az MNB törlesztette az IMF-nek.

Az augusztusi és szeptemberi tőketörlesztést októberben nem követi újabb, hanem (mostani árfolyamok mellett) novemberben lesz újra 600 millió euró feletti visszafizetési kötelezettség, amelyet decemberben egy újabb 500 millió euró feletti követ.

A mostani devizaárfolyamok mellett idén mintegy 3,9 milliárd eurónyi tőketörlesztési kötelezettsége áll fenn a magyar államnak az IMF-nél, de még ennél is nagyobb adósság-visszafizetéssel szembesül a jövő évben, 4,7 milliárd euróval.

Éppen a jövő évi intenzív törlesztés miatt tud majd 2013-ban megfeleződni a nemzetközi szervezeteknél fennálló összes tartozás, hiszen a 2012 végére kalkulálható 8,9 milliárdos tartozásállomány 2013 végére 4,2 milliárd euróra esik.

Cikkünk korábbi verziójában hibásan azt írtuk, hogy a szeptemberi, két napra szétbomló törlesztési kötelezettség közül mindkettő a magyar államot terheli. Valójában az egyik részt az MNB fizeti. A hibáért olvasóink elnézését kérjük!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!