2,2 milliárd dollárért válik meg leányától a Telefónica

Vágólapra másolva!
1,7 milliárd eurós (2,2 milliárd dollár) IPO-ra készül a spanyol Telefónica német leányvállalata, az O2. 225 millió részvényt akarnak a tőzsdei kibocsátás során eladni 5,25-6,5 eurós ársávban. A végleges ár meghatározására október 29-én kerül sor, a kereskedés pedig október 30-án indul Frankfurtban.
Vágólapra másolva!

Október 17-én kezdi meg az ajánlati könyv összegyűjtését a Telefónica az O2 leányvállalatának az elsődleges tőzsdei kibocsátásához. A spanyol telekomcég az O2-nak csak egy részét, 23,17 százalékot akarja értékesíteni.

A tervek alapján 225 millió részvényt szeretnének eladni, a lebonyolító bankok 5,25-6,5 eurós kibocsátási ársávot határoztak meg. A végleges ár meghatározására október 29-én kerül sor, a kereskedés pedig október 30-án indul a frankfurti tőzsdén.

A kibocsátó bankoknak lehetőségük lesz 33,75 millió részvény megvételére a meghirdetett 225 millió darabon felül az IPO dokumentuma alapján.

A nagyjából 1,7 milliárd eurós IPO-val a Telefónica az eladósodottságán akar csökkenteni, mivel 57 milliárd euró hitellel rendelkezik a Reuters szerint. A spanyol vállalatnak 2015-ig évi 7-8 milliárd euróra lesz szüksége a hitelei visszafizetéséhez.

Múlt héten jelentette be spanyol telekomcég, hogy eladja a dél-amerikai Atento vállalatának a call center üzletágát 1 milliárd euróért. A cég még az elsődleges kibocsátás előtt azért 4,3 milliárd eurónyi osztalékot felmarkolt az O2-ből.

Telefónica (Madrid Stock Exchange)

Telefónica
Telefónica

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!