A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Nő a kockázat a francia bankoknál

Vágólapra másolva!
Leminősítette a legnagyobb francia bankot a Standard & Poor's, amit a növekvő gazdasági kockázatokkal indokolt. A BNP Paribas kockázati besorolása eggyel romlott, AA mínuszról A pluszra változott. Ezen kívül további 10 francia bankot helyezett negatív kilátásba a kockázatminősítő társaság.
Vágólapra másolva!

Rontotta kockázati besorolását a Standard & Poor's (S&P) amerikai kockázatminősítő vállalat a francia bankokra. A csütörtök esti bejelentést azzal indokolták, hogy a "gazdasági kockázat, amivel a francia bankok szembenéznek megnövekedett, aminek következtében hatványozottan érintheti őket egy elhúzódó eurózóna recesszió".

A legnagyobb francia bank, a BNP Paribas besorolása egy szinttel romlott, a korábbi AA mínuszról A pluszra változott, ami megegyezik a Fitch értékelésével, miközben a Moody's még ennél is alacsonyabban sorolja be a bankóriást (A2). Az árfolyam a tegnapi kereskedés végén - még a leminősítés bejelentése előtt - elveszette aznapi gyarapodását, és végül 1,47 százalékos csökkenéssel zárt.

BNP Paribas (Euronext Paris)

Az S&P ezen kívül további 10 francia bankot is negatív kilátás alá helyzett, köztük a Societe Generale-t és a Credit Agricole-t. Az egyik jelentős körülmény, amit az S&P kiemelt, hogy előrejelzéseik szerint az ingatlanárak további 10-15 százalékot eshetnek a következő 2-3 évben, ami érzékenyen érintené a francia bankokat. Továbbá arról is nyilatkoztak, hogy növekvő verseny várható a francia bankpiacon, amire különösen odafigyelnek a befektetési tevékenységüket csökkentő pénzintézetek.

Az amerikai kockázatminősítő Francios Hollande, francia elnök azon lépését is kritizálta, miszerint 30 ezer euróra emelte az adómentesen betéti számlára helyezhető megtakarítások limitjét, azonban szigorú szabályokhoz kötötte mibe fektetheti a bank a betett pénzösszeget. Az S&P szerint ezzel kockára teszi, hogy a kereskedelmi bankok ésszerű költségek mellett szálljanak harcba a betétesek kegyeiért. Ha ugyanis a bankok nem tudják kitermelni a szigorítások miatt megemelkedett költségeiket, az ügyfelek pénzére biztosított kamatokon fognak csökkenteni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!