Útépítésekből él az építőipar

Vágólapra másolva!
A hagyományos épületek építése tovább zuhant augusztusban, az egyéb építkezések, például útépítés, közművek, mértéke viszont kissé nőtt, és az új szerződések állománya is azt jelzi, hogy ez az alágazat életképes a szektorban.
Vágólapra másolva!

Tovább esett az építőipar teljesítménye augusztusban a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közleménye szerint. Júliusban volt ugyan egy kisebb fellendülés, de augusztusban a korábbi lefelé tartó trend folytatódott.

Az egy évvel korábbi szinthez és a júliusi szinthez képest is 5,3 százalékkal esett az építőipari termelés. Az első nyolc hónapban így 7 százalékkal volt kisebb az ágazat kibocsátása, mint egy évvel korábban.

Az épületek építése tovább esett, 10,8 százalékkal maradt el az előző évitől, az egyéb építmények építése viszont kis mértékben, 1 százalékkal nőtt.

Az új, augusztusban kötött szerződések mértéke 0,5 százalékkal volt nagyobb, mint egy évvel korábban, de az épületek építésére kötött szerződéseké egyötödével csökkent. Az egyéb építmények építésére kötött szerződések (útépítés, vasútfelújítás, közmű- és vezetéképítés) mértéke 20,7 százalékkal nőtt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!