A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Három év pangás jöhet Európában

Vágólapra másolva!
Csak egy-két nagy gazdaság lesz képes növekedésre a következő három évben az euróövezetben londoni elemzők szerint. A többség recesszióban lesz, ami a magyar növekedést is kétségessé teszi.
Vágólapra másolva!

Az idénre várt visszaesés után 2013-at is recesszióban tölti az euróövezet - jósolták hétfőn ismertetett új globális előrejelzésükben londoni pénzügyi elemzők. A távolabbi kilátások sem túl rózsásak, 2014-re is csak minimális gazdasági növekedést várnak. Szerintük a következő két évben Nagy-Britannia teljesítménye nő a leggyorsabban a nagy európai gazdaságok közül.

A Centre for Economics and Business Research (CEBR) új prognózisa 2012-re átlagosan 0,7 százalékos, jövőre 0,4 százalékos visszaesést vár a valutaunióban, és 2014-re is legfeljebb 0,4 százalékos GDP-növekedést valószínűsít.

A CEBR hétfői előrejelzése szerint a német gazdaság folyamatosan nő majd, de az utána következő három legnagyobb eurógazdaság közül Franciaország az idén és jövőre, Olaszország és Spanyolország pedig még 2014-ben is recesszióban lesz.

A magyar kormány mérsékelt gazdasági növekedéssel számol itthon, amelyet kismértékben lefelé módosítottak az októberben bejelentett megszorító intézkedések miatt (az első csomag bejelentésekor 1,6 százalékról 1 százalékra, majd a második csomag után 0,9 százalékra csökkentették). Az euróövezet várható recessziója azonban kérdésessé teszi, hogy teljesülhetnek-e a kormány csökkentett várakozásai.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!