A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Orbán: "Megnyertük a vitát az EU-val szemben"

Vágólapra másolva!
Győztesen kerültünk ki a gazdaságpolitikáról folytatott vitákból Orbán Viktor szerint. A miniszterelnök ismét utalt rá, hogy a kormány már nem tervez igazán sok nagyívű gazdaságpolitikai átalakítást.
Vágólapra másolva!

Megnyertük a gazdasági függetlenségünkről szóló vitát, mondta el ma reggel Orbán Viktor a Kossuth Rádióban. A miniszterelnkök lényegében megismételte a kormány elmúlt hetekben sokszor hallott főbb üzeneteit. Eszerint a Magyarország felülkerekedett a bankok és multinacionális vállalatok megadóztatása vagy az emberekre újabb terhet helyező politikát szembeállító vitákban.

A kormány továbbra is akarja az IMF/EU-megállapodást, és ennek érdekében fontos lépéseket is tettünk az elmúlt hónapokban. Az ország ezzel együtt is megáll a saját lábán, IMF-hitelkeret nélkül is.

Orbán szerint Magyarország gazdasága jövőre már növekedni fog. Nem teljesen új üzenet, de mindenesetre érdemes kiemelni, hogy Orbán hangsúlyozta, a strukturális átalakítások már csaknem teljes mértékben lezajlottak, a kormány már nem tervez további, igazán mélyreható intézkedéseket.

A ma reggeli nyilatkozat igazán szépen illeszkedik a korábbi üzenetekhez, amiket a kormány a felszínen ostorozott "londoni elemzők" számára is közvetíteni igyekezett a közelmúltban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!