A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
14:00VízilabdaMagyarország-Ausztrália
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
NyílNyíl

Drágulásban uniós bajnok lett Magyarország

Vágólapra másolva!
A Nielsen piackutató cég szerint az élelmiszereket is felölelő mindennapos fogyasztási cikkek ára 6 százalékkal nőtt, ezzel Magyarország Európában a második, az EU-n belül pedig az első helyet szerezte meg.
Vágólapra másolva!

Magyarországon átlagosan 6 százalékkal drágultak a napi fogyasztási cikkek - élelmiszerek, háztartási vegyiáruk és kozmetikumok - az idei harmadik negyedévben a tavalyi hasonló időszakhoz viszonyítva. Az európai átlag 3,5 százalékos volt - derül ki a Nielsen piackutató cég elemzéséből.

A magyarországi drágulás az Európai Unión belül a legnagyobb mértékű, egész Európában pedig Törökország lett az első 12 százalékos áremelkedéssel.

Kevesebbet drágábban

A szóban forgó cikkek forgalma 4 százalékkal nőtt a magyar üzletekben, ez Európában az ötödik legnagyobb növekedési ütem. Mennyiséget tekintve ugyanebben az időszakban Magyarországgal együtt nyolc európai országban csökkent a forgalom, Magyarországon 2 százalékkal. Ezt meghaladó mértékben, 3-5 százalékkal kevesebb árut adtak el Csehországban, Görögországban és Portugáliában. Az európai átlag mínusz 0,4 százalék lett.

"A folytatódó gazdasági zavarok kedvezőtlenül hatnak az európai fogyasztók vásárlási szándékaira" - kommentálta az elemzést Jean-Jacques Vandenheede, a Nielsen európai kiskereskedelmi tanácsadási igazgatója, és hozzátette: A drágulás mértéke kisebb lett vagy változatlan maradt a vizsgált országok többségében. Ha az összképet nézzük, az árak növekedési üteme lassul, Európában átlag 3,5 százalék a harmadik negyedév során, szemben az első és második negyedévben mért 4,2, illetve 4,5 százalékkal."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!