Minden oké az osztalékkal - Szárnyal a Telekom

Vágólapra másolva!
Várhatóan tartani tudja 50 forintos osztalékfizetését a Magyar Telekom, erre utalnak a ma reggeli gyorsjelentés számai és a cég pénzügyi igazgatójának kommentárja is. A részvény rég nem látott lendülettel emelkedik.
Vágólapra másolva!

A Magyar Telekom a legjobb úton halad, hogy teljesítse a menedzsment éves terveit - mondta el ma Thilo Kusch, a társaság pénzügyi igazgatója a gyorsjelentés közzétételét követő tájékoztatón. A bevételek a menedzsment által tervezett sáv felső szélén alakulhatnak, és az EBITDA-cél reálisnak látszik Kusch szerint.

A pénzügyi igazgató szerint a cég 2012 egészében 60 milliárd forintnyi, azaz részvényenként nagyjából 58 forintos szabad pénzáramlást termelhet. A ma reggel közzétett gyorsjelentés alapján emellett a cég eladósodottsága csökkent az előző negyedévhez képet, a 36 százalék körüli szint bőven a menedzsment 30-40 százalékos "komfortzónájába" esik, ez az egyik fontos tényező, amit az osztalékjavaslat kialakítása során figyelembe vesznek.

A Magyar Telekom vezetése emellett azért arra figyelmeztette a befektetőket, hogy 2013-ban továbbra is nehéz gazdasági környezettel kell szembenéznie.

Kusch kommentárja és a gyorsjelentés számai megerősítik a vélekedésünket, miszerint a Magyar Telekom tartani fogja az 50 forintos osztalékfizetési szintet a 2012-es üzleti év után. Ez különösen annak tükrében megnyugtató, hogy az utóbbi hetekben több meghatározó régiós és nyugat-európai telekom cég döntött az osztalék - esetenként drasztikus - csökkentése mellett. Sajtóértesülések alapján a Magyar Telekom anyavállalata, a Deutsche Telekom is erre kényszerülhet.

Ha a Magyar Telekom valóban tudja tartani az osztalékfizetését, akkor az a jelenlegi árszinteken is 10 százalék feletti osztalékhozamot jelent a befektetők számára, ami jelentős, 500 bázispont feletti hozamfelárat kínál az aktuális állampapírhozamok felett.

A Magyar Telekom 2,75 százalékot emelkedett a viszonylag kedvező, bár elsősorban egyszeri tételek által feljavult negyedéves eredmények és a menedzsment kommentárjai nyomán.

Magyar Telekom

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!