A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
NyílNyíl

Osztalékot emel a Boeing is

Vágólapra másolva!
10 százalékos osztalékemelést hajt végre a repülőgépgyártó Boeing társaság, továbbá folytatja a még 2007-ben bejelentett részvény visszavásárlási programját is. Elemzői vélemények szerint azonban a piaci szereplők magasabb összegre számítottak mindkét tétel esetében, ezért nem reagált komolyabban az árfolyam a hírre.
Vágólapra másolva!

10 százalékkal megemeli negyedéves osztalékát, valamint folytatja a korábban megkezdett részvény-visszavásárlási programját a Boeing. A repülőgépgyártó 2007 októberében jelentette be egy 7 milliárd dolláros keretösszegű programot, amelyből még 3,6 milliárd dollárnyi hátravan. A vételeket várhatóan január végén, a negyedik negyedéves számok publikálást követően indítja meg a Boeing.

Jim McNerney vezérigazgató elmondása szerint a negyedéves osztalék 48,5 cent lehet részvényenként, továbbá 2013 egészében 1,5-2 milliárd dollárnyi saját részvényt vásárolhat vissza a cég. A vezető kijelentette, hogy a cég erős készpénztermelő képessége és a pozitív növekedési kilátások tették lehetővé a lépést. Az osztalék kifizetésére március 8-án kerül sor.

Forrás: [origo]

Carter Copeland, a Barclays elemzője szerint mindkét összeg alulmúlja a várakozásokat, mivel a piac az osztalék terén 12-15 százalékos emelésre, valamint 2,5 milliárd dolláros a saját részvény visszavásárlásra számított - írja a Bloomberg. Peter Arment, a Sterne, Agee & leach elemzője szerint a repülőgépgyártó vélhetően hamar túleshet a 2 milliárd dolláros programon, majd újabb bejelentéssel állhat elő.

A közzétetétel piaczárást követően érkezett, az ezt követő elektronikus kereskedés során csupán kisebb mértékben változott a Boeing (-0,2%) árfolyama.

Boeing (NYSE)

Forrás: [origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!