Vágólapra másolva!
Negyvenkét éve gyártják a klasszikus Nógrádi ropogóst, amiből tavaly 950 tonnát gyártottak. Öt éve még nem ettünk ilyen sok ropit, akkor csak 750 tonna volt a termelés.
Vágólapra másolva!

A tradicionális ropiból, a 42 éve készülő Nógrádi ropogósból 950 tonnányit állítottak elő tavaly a Salgó Center Coop Zrt. salgótarjáni, karancslapujtői és karancsberényi üzemeiben. Ez a mennyiség öt éve még 750 tonna volt - mondta Turiné Bácskai Julianna, a cég üzemvezetője az MTI-nek.

A Salgótarján és Vidéke Áfész jogutódjaként működő Salgó Center Coop Zrt. fő profilja az élelmiszer-kiskereskedelem és a gyártás - tájékoztatott az üzemvezető. A két üzletágban összesen 270 embert foglalkoztatnak, és szerény nyereséggel zárják a múlt évet, közel 3 milliárd forintos árbevétel mellett. Salgótarjánban és környékén 35 élelmiszerboltot üzemeltetnek, de a működési körzeten kívül Egerben, Szirákon, Ecsegen, Pásztón és Taron vannak kiskereskedelmi egységeik.

Salgótarjánban, Karancslapujtőn működnek a társaság ropiüzemei, valamint Karancsberényben ropi- és perecüzem. A Nógrádi ropogós piaca majdnem az ország egész területét lefedi, szállítanak a saját márkájú ropogósból multinacionális cégeknek, nagykereskedelmi hálózatoknak is - mondta Turiné Bácskai Julianna, hozzátéve: tavaly 950 tonna volt az éves termelés a különböző kiszerelésű - 45 és 350 gramm töltősúly közötti - termékekből.

A ropogóst 1971 óta gyártják Nógrád megyében, a hagyományos mellett sütnek szezámmagosat, egyszázalékos sótartalmú alattit gyerekeknek, valamint teljes kiőrlésű tönkölybúzából készült pálcikát is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!