Megvannak a Morgan Stanley leépítésének első áldozatai?

Vágólapra másolva!
A Morgan Stanley tervei szerint az ázsiai befektetési banki üzletágban a munkaerő 15 százalékát fogja leépíteni, írja ügyhöz közel álló forrásokra hivatkozva a Bloomberg. A lépés része lehet annak az 1600 főt érintő leépítési hullámnak, amit a bank lapértesülések szerint a költségek lefaragása érdekében még idén véghezvisz.
Vágólapra másolva!

A Morgan Stanley az értékpapír kereskedelmi és befektetési banki szegmensekben a munkaerő 6 százalékát érintő leépítéseket tervez költségoldali megfontolások miatt. Az üzletágban a nyomott befektetői aktivitás miatt csökken a bevétel, amire válaszul a bank egy tavalyi elbocsátási hullámot követően idén újabba fog kezdeni.

Korábban arról lehetett hallani, hogy az 1600 érintett alkalmazott felét Amerikában, a másik részét a nemzetközi piacokon fogják leépíteni. Ázsiában 15 százalékkal csökkentik a munkaerő nagyságát, az elbocsátásoknak esik majd áldozatul a helyi részleg két vezetője is. Emellett az akvizíciók tanácsadásában érdekelt részlegről és bankári pozíciókról is embereket küldenek el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!