Harmincmilliós büntetés az Antenna Hungáriának

Vágólapra másolva!
A versenyhivatal szerint az Antenna Hungária megtévesztette a fogyasztókat a hirdetéseivel, amikor a fizetést érintő fontos információkat kihagyott belőlük.
Vágólapra másolva!

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy az Antenna Hungária Zrt. tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a MinDigTV Extra csomagokat népszerűsítő kommunikációs kampányaiban, ezért 30 millió forint bírság megfizetésére kötelezte - közölte csütörtökön a GVH.

A versenyhivatal megállapította, hogy a cég a kedvezményes díjcsomag igénybevételének feltételeiről adott tájékoztatása során több hirdetésben nem szerepeltette azt a fontos információt, hogy a kínált kedvezményes ár a hűségidőnek csak az első néhány hónapjában fizetendő összeg.

Ezenkívül egyes reklámok azt a benyomást kelthették a fogyasztóban, hogy a szerződéskötés után csak a kedvezményes havidíjat kell havonta kifizetnie, más fizetési kötelezettség nem terheli. Ez azonban nem volt igaz, mert a jelentősebb mértékű aktiválási díjat is meg kellett fizetni, illetve a fogyasztónak a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges dekódert kellett vásárolnia.

A GVH ezt tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatnak minősítette - derül ki a közleményből.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!