A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hatalmas sprintet vágott le a Nike

Vágólapra másolva!
Hirtelen nagyon népszerű lett a vevők körében a Nike részvénye, miután a cég közzétette harmadik negyedéves gyorsjelentését. A legutóbbi negyedév alapvetően kedvező adatokat hozott, a kínai piac úgy tűnik magára találhat a következő hónapokban, az amerikai gazdaság pedig továbbra is a gyártó legfontosabb piaci szegmensének tekinthető.
Vágólapra másolva!

8,5 százalékkal emelkedett zárás után a Nike árfolyama, miután a cég közzétette harmadik negyedéves gyorsjelentését. A december-február időszak legfontosabb adata talán, hogy az egyes termékcsoportok eladásának hatásaitól tisztított EPS 73 centes lett, ami lényegesen jobb, mint az elemzők által várt 67 centes érték.

Ismét sikerült meghaladni a 6 milliárd dolláros negyedéves árbevétel nagyságát, a 6,19 millárd dollár közel 6 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakában mért értéket. Érdemes megjegyezni, hogy a Nike elsősorban a nyári hónapokban ér el magasabb árbevételt a termékeik ciklikussága miatt, így a 6 milliárdos határ túllépése ebben az időszakban az árbevétel folyamatos növekedéséről árulkodik.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A növekedési ütem lassulása azonban kedvezőtlen jel, amiben pont annak a kínai és japán piacnak a visszaesése a ludas, melyektől a piac a lendületes növekedést várja. Erős maradt viszont az amerikai piac, közel 18 százalékos árbevétel növekedést produkált a régió.

Optimizmusra adhat okot, hogy a március-július időszakra vonatkozó rendelések nagysága (az árfolyamváltozások hatásait kiszűrve) 7 százalékos emelkedést mutat az előző időszakhoz képest. Bár a nyomott bázisidőszaki érték némileg torzíthatja a képet, az kétségkívül kedvező, hogy most az elemzők csupán 4,7 százalékos növekedéssel számoltak. A kínai piac pedig vélhetően növekedni fog 3 százalék körüli mértékben, holott az elemzők még 4,3 százalékos visszaesést prognosztizáltak a következő negyedévre.

Jelentősen sikerült javítani a profitabilitáson is, az elmúlt negyedévek csökkenő tendenciáját tehát úgy tűnik képes lehet megtörni a sportszergyártó. A bruttó margin értéke utoljára 2011-ben látott 44,2 százalékra emelkedett.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Az összességében kedvező hírek részvénypiaci hatása nem maradt el, a csütörtöki kereskedés utáni órákban valósággal széttépték a Nike papírjait, 58,14 dollárnál is járt az árfolyam, ami 8,5 százalékos emelkedésnek tekinthető.

A Nike árfolyama (NYSE)

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!