A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Elborzasztó mozgások az Apple-nél

Vágólapra másolva!
Elképesztően rondán fest az Apple grafikonja a mai 2 százalékos árfolyamesést követően. A technikailag fontos ötven napos mozgóátlag elesett, így lényegében már csak az eső trendvonalban bízhatunk, hogy később megfogja majd az eladói nyomást. Ha törnek a támaszok, úgy a kitörés behalását újabb mélypontok követhetik a részvény piacán.
Vágólapra másolva!

Igencsak rájár a rúd az Apple részvényeire, hiszen miközben az amerikai részvénypiac 0,3 százalékos mínuszban tartózkodik, addig a technológiai vállalat papírjai 2 százalékos esést mutatnak. Úgy tűnik nem sokáig tudott a részvény segítségére lenni a jelentősebb osztalékfizetésre vonatkozó piaci várakozás, és a T-Mobile USA iPhone értékesítéseinek áprilisi indulása sem tudja felpaprikázni a befektetőket.

A papír továbbra is nagyon gyengécskének tűnik, hiszen a mai eséssel a technikailag fontos ötven napos mozgóátlag is elesni látszik. Egy szalmaszál persze még maradt, hiszen a csökkenő trendvonal esetleg útját állhatja egy hevesebb áresésnek, azonban ez már csak azért is sovány vigasznak tűnik, mert addig is eshet még úgy 5 százalékot a részvény.

A trendvonal esetleges elesésével a papír kitörési kísérlete egyértelműen behalna, bár sokan talán joggal aggódnak már pusztán amiatt is, hogy az ötven napos mozgóátlagot ilyen könnyen maga mögött hagyta az árfolyam.

Az Apple áfolyama (USD)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!