A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Kína kémkedéssel vádolja a Coca-Colát

Vágólapra másolva!
Egy kínai tartomány kormánya szerint a Coca-Cola illegális módon készít térképeket, amelyeket aztán hadászati célra is fel lehet használni. Az üdítőgyár azt mondja, ők csak a benzinszámlán spórolnának a világszerte alkalmazott GPS-tervezés segítségével.
Vágólapra másolva!

Kémkedéssel vádolták meg a Coca-Colát az egyik nyugat-kínai tartományban - írta a Financial Times. A Himalája keleti vonulatánál fekvő Jünnan tartomány helyi kormánya szerint az amerikai üdítőgyártó titkos földrajzi adatokat gyűjtött kézi GPS-készülékekkel.

A társaság szerint ők egyszerűen elektronikus helymeghatározó rendszert használnak a termékek szállításához. Ezzel hatékonyabban tudják követni a vásárlói igényeket, így kevesebb benzint kell felhasználniuk az üdítők szállításához. A rendszert eddigi is használták szerte a világon, köztük Kínában is.

A kínai helyi kormány azt állítja, hogy nem csak a Coca-Cola térképezi fel a vidéket, ők csak egy a huszonegy leleplezett esetből. Állítólag titkosított katonai térképeket lopnak el, légi felvételeket készítenek, és katonai támaszpontokat derítenek fel a kémek.

A Coca-Cola elleni nyomozás egy helyi hivatalnok szerint hamarosan befejeződik, és közölni fogják az eredményeket. "Egy kicsit kényes lesz. Nem tudom, hogyan fogjuk publikálni" - mondta sejtelmesen.

Egy másik jünnani hivatal helyettes vezetője Li Ming-de azt mondta egy rádióműsorban, hogy sürgősen meg kell büntetni az illegális térképezést. "Vannak, akik profitálnak az információgyűjtésből azzal, hogy eladják azt a hírszerzőknek" - mondta. 1999-ben az Egyesült Államok véletlenül bombázta a belgrádi kínai nagykövetség épületét is, amit akkor a pontatlan térképekre fogtak. "A térképek információit felhasználhatja az ellenség. Ezért be kell tiltani a gyűjtésüket" - mondta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!