A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Piszkálják az ING-t a ciprusi kitettség miatt

Vágólapra másolva!
Az ING pechjére pont ma tette közzé éves jelentését, amiben többek között a ciprusi kitettséggel kapcsolatban is információkat közöl a biztosító. Bár a ciprusi vállalatok felé mutatkozó hitelezési és egyéb kockázati kitettség elhanyagolhatónak tűnik, az ING részvényei a mai kereskedésben mégis alulteljesítőnek számítanak Európában. Közel 2 százalékkal került lejjebb a papír árfolyama, mely egyre közelebb kerül a március eleji lokális mélypontokhoz is.
Vágólapra másolva!

Közzétette éves jelentését az ING, melyben a lábjegyzetek között megtalálhatóak ciprusi kitettségre vonatkozó tavaly év végi számok. Ezek szerint az ING-nek 900 millió eurós volt az úgynevezett összes kockázati kitettsége, melyből 700 millió eurót például a ciprusi vállalatok felé fennálló hitelek tettek ki.

Egyrészt a vállalatnak már egy évvel korábban is volt hasonló nagyságrendű ciprusi kitettsége, másrészt a vállalati hitelek három hónapos futamideje miatt mindennek elhanyagolható hatásai vannak a társaságra nézve. Érdemes lehet talán a közel 1 milliárd eurós összeget kontextusba helyezni, hiszen úgy már nyilvánvalóvá válik majd, hogy mennyire is bagatell összegről van szó a vállalat egészéhez viszonyítva.

Az ING tavaly év végén 1169 milliárd eurós mérlegfőösszeggel bírt, amihez viszonytva az 1 milliárd euró bolhacsípésnek tűnik. A kockázati kitettség egyéb, szintén problémásnak ítélt eurózóna tag felé összesen közel 68 milliárd eurót tesz ki, vagyis Ciprusnál sokkl hangsúlyosabb az ING számára az ír, a spanyol, vagy az olasz helyzet.

Mindenesetre a részvény mai, átlagon felüli esése is jól mutatja, hogy a piaci szereplők mennyire érzékenyen reagálnak a Ciprussal összefüggésbe hozható hírekre. Nem lennénk meglepve, ha az előttünk álló napokban a némi ciprusi kapcsolattal bíró európai vállalatok részvényei - jobb híján - az eladók célkeresztjébe kerülnének.

Az ING árfolyama (EUR)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!