A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Újabb célárcsökkentés érkezett a Magyar Telekomra

Vágólapra másolva!
Minimális célárcsökkentést hajtott végre a Magyar Telekom részvényén a Deutsche Bank elemzője, aki ennek ellenére továbbra is tartásra ajánlja a papírt. A pénteken közzétett elemzés 390 forintos célárfolyamról szól, ami csupán kisebb mértékben alacsonyabb az eddigi 394 forintosnál. Ugyanakkor pozitív fejlemény, hogy az elemző az elkövetkezendő években is fenntarthatónak tartja a részvényenkénti 50 forintos osztalékfizetést.
Vágólapra másolva!

390 forintra csökkentette a Magyar Telekom részvényére számított célárfolyamát a Deutsche Bank elemzője még pénteken 394 forintról, ugyanakkor a szakértő továbbra is tartásra ajánlja a papírt.

Forrás: [origo]

Idén a tavalyival nagyjából megegyező bevételre számít a Deutsche Bank elemzője az energiaszolgáltatás növekvő értékesítésének köszönhetően. Ugyanakkor a tevékenység alacsony profitabilitása, és az extra adók nagy nyomást helyezhetnek a kamat, adó, értékcsökkenés és amortizáció előtti nyereséghányadra. Ennek eredményeképp az EBITDA-hányad 30 százalékra csökkenhet már idén.

Az elemző szerint a Magyar Telekom a következő években is képes lesz fenntartani a részvényenkénti 50 forintos osztalékfizetést, a 2013-15-ös időszakra egyaránt ekkora összeggel számol. Az általa követett európai telekompapírok közül így a legnagyobb, 12 százalék feletti osztalékhozammal kecsegtet a magyar telekompapír.

A szakértő véleménye szerint kockázati tényező a hazai makrogazdasági környezet mellett a szabályozó környezet lehet. Eközben felértékelődési potenciált a telefon- és egyéb adók eltörlése jelenthet, de pozitívan hathat a vállalat számára, ha ezeket sikeresen tudja áthárítani ügyfeleire. Ezen kívül a jelenlegi osztalékfizetési politika megváltoztatása lehetőséget teremthetne az osztalék mértéknek megemelésére.

A Deutsche Bank elemzője 2012 decemberében csökkentett célárat a Magyar Telekom esetében. Nála már csak a HSBC és a KBC Securities elemzője ítéli meg pesszimistábban a telekomcég kilátásait.

Forrás: [origo]

A Magyar Telekom az Investor.hu-t kiadó Origo Zrt. százszázalékos tulajdonosa.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!