A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Pénzügyi egységeket adna el a GE

Vágólapra másolva!
Tőzsdére vinné bizonyos üzletágait a General Electric leányvállalata, a GE Capital. Elsősorban a hitelkártya, valamint a jelzálogkölcsönök lehetnek érintettek, mely szegmensek eladásából 10 milliárd dolláros bevételre számít a vállalat. A befolyó pénzekből részvény visszavásárlásokat valósíthatnak meg, melyek értéke akár 6-12 milliárd dolláros is lehet a következő években. Az összes részvénynek akár 10 százalékát is visszavásárolná a vállalat a következő években.
Vágólapra másolva!

Egyre valószínűbb, hogy a General Electric (GE) megszabadul bizonyos üzletágaitól, jelen esetben a GE Capitalhoz tartozó pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos divízióitól, írja a Financial Times. A befektetők már régóta találgatják, hogy a GE Capital mikor választja le többek között hitelkártya üzletágát, hogy az anyavállalat tevékenységével szorosabb összhangban lévő tevékenységekre koncentráljon. Ilyen lehet például a légi járművek lízingelése, vagy a különböző felszerelések finanszírozása, melyben a vállalat piacvezetőnek tekinthető a világon. Ezzel együtt fontos cél, hogy a GE Capital nyeresége ne haladja meg a teljes konglomerátum nyereségének 30 százalékát.

Forrás: [origo]

A jelzálogkölcsönök, valamint hitelkártya szolgáltatásokat vélhetően tőzsdei részvénykibocsátás (IPO) keretében értékesítené a GE. A pénzügyi szolgáltatások ezen részeinek IPO (vagy akár több IPO) keretében történő értékesítése elég radikális lépésnek számít a Financial Times szerint, azonban Jeff Immelt, a cég vezérigazgatója ezt tartja az egyetlen járható útnak. Kedvező esetben, az IPO-ból a GE akár 10 milliárd dolláros bevételre is számíthat.

Mi az IPO?

Az angol initial public offering rövidítése, elsődleges tőzsdei kibocsátást jelent. Az IPO az az eljárás, aminek keretében egy zárkörű részvénytársaság részvényei széles körben elérhetővé válnak a tőzsdén keresztül. Általában jegyzési szakasszal kezdődik a folyamat, ahol a kibocsátást szervező befektetési bankok összegyűjtik és összesítik a részvényből vásárolni kívánó befektetők igényeit. A felkínált mennyiség és az ajánlatok alapján kialakuló egyensúlyi ár lesz a jegyzési ár, az IPO-ban résztvevő befektetők ezen az áron kapják meg a részvényeket. A jegyzés lezárultát követően kezdődik meg a tőzsdei kereskedés a részvényekkel, ugyanúgy, mint bármely más, tőzsdére már bevezetett részvénnyel.



A befolyó pénzből pedig vélhetően részvény visszavásárlásokat hajtana végre a GE, a jelenleg piacon lévő 10 milliárd darab részvényt 2015 végére 9-9,5 milliárdra csökkentené a konglomerátum. A tegnapi 24 dolláros záróárfolyam mellett ez nagyjából 6-12 milliárd dolláros kiadást jelentene a cég számára éves szinten az elkövetkező 3 évben.

A General Electric árfolyama (NYSE)

Forrás: [origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!