A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Agyelszívással próbálkozik az Apple

Vágólapra másolva!
Folyamatosan toborozza a mérnököket az Apple, állítják a céghez közeli források, akik vélhetően az iWatch fejlesztési munkálataiba csatlakoznak majd be. Bár a bennfentesek szerint a készülék csak  2014 második felében érkezhet legkorábban, a korábbi Yves St. Lauren vezérigazgató, Paul Deneve megszerzése is mutatja, hogy az Apple komolyan gondolja az újabb front megnyitását a Google elleni háborúban
Vágólapra másolva!

Agresszív toborzás

Nagy hadjáratba kezdett az Apple az utóbbi napokban, a bennfentesek szerint ugyanis hatalmas agyelszívást hajtana végre a technológiai cég, az iWatch minél tökéletesebb kifejlesztéséhez. Az Apple ezzel ténylegesen is elmozdulhat valami új irányába, a korábbi nagy sikereket elért iPod, iPhone, és iPad után.

A bennfentesek információi azonban számos kérdést is felvetnek. Az egyik, hogy ha valóban ilyen mértékű toborzást hajt végre az Apple, akkor aligha lehet kijelenteni, hogy a jelenlegi mérnöki stáb minden szinten hozza az elvárásokat Cupertinóban. Persze az is elképzelhető, hogy a jelenlegi mérnöki gárda nem teljesen alkalmas olyan innovatív termék előállítására, mint az iWatch.

Szintén jól jelzi az Apple törekvéseit, hogy nem régiben olyan nagy nevet szereztek meg, mint Paul Deneve, az Yves St. Lauren korábbi vezérigazgatója. Deneve speciális projektekben fog részt venni a vállalat szerint és közvetlenül Tim Cook vezérigazgatónak fog jelenteni. Tekintve, hogy Deneve meglehetősen komoly tapasztalattal rendelkezik a luxusiparban, ezt akár egy karóra megtervezésében is kamatoztathatná.

2014 második felében jöhet

Ami biztos a bennfentesek szerint, hogy az Apple ezzel már továbbléphet a kutatófázisból, és a tényleges fejlesztést kezdheti majd el a termékeken. Az ügyhöz közeli források azonban figyelmeztetnek, az iWatch legkésőbb a 2014-es év második felében érkezhet, ami a befektetők számára sem lehet jó hír, tekintve hogy egyre többen várnak az Apple-től valami nagy dobást.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, az elemzők szerint sokkal nyereségesebb lehet egy okos-karóra, mint az Apple TV. Oliver Chen, a Citigroup elemzője szerint, ha csak a globális órapiacon tíz százalékos részesedést szerez az Apple, már akkor 3,6 milliárd dolláros profitot érne el. Ami viszont szintén fontos lehet az Apple számára, hogy egy új frontot nyithatna a Google-lel folytatott csatában, ezúttal a hordható mini-számítógépek még nem létező piacán. A keresőóriás ugyanis már gőzerővel fejleszti szemüvegbe épített mikroszámítógépét, a Google Glasst, aminek bevezetését 2014-ben tervezik.

Az Apple árfolyama (Nasdaq)

Forrás: Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!