A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Pénteken tovább csipegette saját részvényeit az ANY Biztonsági Nyomda, de ezúttal már emelte a tétet a vállalat. Összesen 1900 darab papírt szereztek 480 forintos árfolyamon, vagyis a piaci forgalomnak nagyjából a harmadát adta a vállalat.  
Vágólapra másolva!

A csütörtöki 500 darabos tétel után pénteken újabb 1900 darabbal növelte saját részvényeinek számát a Nyomda. A tranzakciók olyan tekintetben jelentősnek mondhatók, hogy mindkét esetben a piaci forgalom harmadára rúgott a megszerzett mennyiség.

A vállalat a menedzserek és az arra jogosult munkavállalók ösztönzését szolgáló opciós programhoz vásárolhatja a papírokat, de persze lehetnek más céljaik is a lépésekkel. Amikor a közgyűléstől az igazgatóság felhatalmazást kapott saját részvények vásárlására, a célok között a részvény árfolyam-ingadozásának mérséklése is szerepelt. Mivel nagy turbulenciák nem igen voltak az elmúlt napokban a papír piacán, kisebb valószínűséggel veszi most ezért a részvényeket a vállalat.

A Nyomda árfolyama (Ft)

Az indokok között persze szerepelhet az is, hogy egyszerűen jó befektetésnek tartják a saját részvényeket, és úgy látják, hogy a rendelkezésre álló készpénzt jelenleg így tudják a legnagyobb megtérüléssel fialtatni. A részvény alacsony, 3,9-es EV/EBITDA szorzója például ezt a forgatókönyvet erősíti.

Nem szabad azt sem elfeledni, hogy az elmúlt években a hasonló időszakokban a papírnak sokkal nagyobb volt a forgalma, amin a vállalat saját részvény vásárlásai némileg szépíthetnek. Ettől várni a nagy áttörést, persze nem kell.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!