A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Ne ijedjünk meg attól, amit a Richter piacán látunk

Vágólapra másolva!
Ne lepődjünk meg azon, ha ma a Richtert nem a megszokott öt, hanem csak négy számjegyű árfolyammal látjuk a kijelzőkön. Tegnap sor került ugyanis a papírok tizedelésére, mely technikai tényezők miatt alacsonyabb árfolyammal jár együtt. Értékben továbbra is ugyanannyi Richter részvényt fogunk birtokolni, mint korábban, természetesen az árfolyam megszokott elmozdulásai miatt kisebb különbségeket tapasztalhatunk.
Vágólapra másolva!

A tőzsde 3580 forintban határozta meg a Richter részvények mai kereskedési napra vonatkozó bázisárát. Ennek különösebb jelentősége nincs, a bázisár szolgál ugyanis a nagyobb árfolyammozgások esetén a szüneteltetés, illetve az ajánlattételi limitek meghatározásának alapjául. Jellemzően a bázisár az előző napi záróárfolyam, de mivel a Richter ma már feldaraboltan forog, a tegnapi záróérték nem lehet irányadó a papír piacán.

Az átalakítás automatikusan történik, vagyis a tulajdonosoknak nincs semmi tennivalójuk. Az árfolyam tizedelődik, ezzel párhuzamosan a névérték is tizedére esik, a vállalat részvényszáma pedig tízszeresére nő. Összességében tehát a tulajdonosoknak nem változik a részesedése a vállalatban, ezért is nevezzük pusztán technikai jellegűnek a lépést.

A vállalat célja a felaprózással, hogy a részvény piacára csaljon olyan kisebb befektetőket, akiket eddig a túl magas árfolyam elriasztott a vásárlásoktól. A forgalom növelése a cél, hogy a Richter ezzel ismét visszakerüljön abba az MSCI indexcsaládba, ami számos intézményi befektető érdeklődését is magával vonná.

A Richter árfolyama már a tizedelt verzió szerint (Ft)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!