A vártnál erősebb évet zárhat a Richter

Vágólapra másolva!
Akár 6 százalékkal is magasabb lehet a Richter idei nyeresége, mint amire korábban a Concorde számított. A brókercég elemzője a gyógyszercég remek gyorsjelentése után néhány nappal módosított korábbi számításain, aki ráadásul továbbra is nagy felértékelődési lehetőséget lát a Richterben. A szakértő változatlanul felülsúlyozásra ajánlja a részvényeket, mivel egy év múlva 4275 forintig is elrepülhet szerinte az árfolyam.
Vágólapra másolva!

Megemelte a Richter idei eredményeire vonatkozó várakozásait a Concorde. A társaság szerint a gyógyszercég 261 forintos egy részvényre jutó nyereséget is elérhet 2013-ban, ami 6 százalékkal magasabb a Concorde korábbi számításainál. A brókercég szakértője néhány nappal azután módosított korábbi előrejelzésein, hogy a Richter szinte minden soron a vártnál erősebb gyorsjelentést tett közzé.

Forrás: Origo

A Concorde szerint a jelenlegi részvényárfolyam teljes mértékben figyelmen kívül hagyja a Richterben rejlő értékeket, és a pesszimista forgatókönyvet árazza a cég hosszú távú stratégiájával kapcsolatban. A társaság továbbra is optimista a Richter hosszú távú eredményeivel kapcsolatban, bár figyelmeztetnek, hogy az előttünk álló időszakban megnövekedhet a volatilitás a papír piacán, ami nagyobb mélyrepülésekhez is vezethet. Ennek oka, hogy rövid távon nem látnak olyan katalizátorokat a részvénynél, melyek huzamosabb ideig felfelé hajthatnák az árfolyamot. Egy új gyógyszer viszont mindenképpen a Richterre irányíthatná a figyelmet, ami a papírokra is kedvező hatással lehet.

Ezek ellenére a Concorde nem változtatott a Richterre vonatkozó ajánlásán, és továbbra is felülsúlyozásra javasolja a papírokat, 4275 forintos célárat megjelölve. A szakértő ezzel 20 százalékos felértékelődési lehetőséget lát a gyógyszerpapírban. Az elemző egyébként 2011 júniusa óta felülsúlyozásra ajánlja a részvényeket, az utóbbi két évben csupán a célárakon módosított.

Forrás: Origo

A Richtert követő elemzők legtöbbje a Concorde-hoz hasonlóan optimistán vélekedik a Richterről, mivel közel 65 százalékuk vételre ajánlja a részvényeket. A szakértők egy éves időávon átlagosan 4200 forintos Richter árfolyamra számítanak. A Richter délután másfél százalékos pluszban forog a BÉT-en, amivel a 3550 forintos szintnél mozog az árfolyama.

Forrás: Origo

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!