A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNPupp Réka
12:25CselgáncsReka Pupp-Sosorbaram Lkhagvasuren
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
NyílNyíl

Ismét nyereséges negyedév a CIG Pannóniától!

Vágólapra másolva!
Váratlan meglepetésként nyereséges negyedévről számolt be életbiztosítási üzletágában a CIG Pannónia. A ma reggel közzétett számok csoport szinten továbbra is veszteséget mutatnak, de a folyamatok láttán a jövő évi nyereségesség egyre valószínűbbnek tűnik, véli a KBC Securities részvényelemzője. Bár a mögöttes folyamatok terén még nincs túl sok ok az örömre, az elemző szerint az életbiztosító már akár idén profitábilis lehet.
Vágólapra másolva!

Fennállásának második nyereséges negyedévéről számolt be az életbiztosító a tavalyi negyedik negyedév után, túlszárnyalva ezzel az elemzői várakozásokat is. Bár összességében minimális veszteséget termelt csoport szinten a biztosító a második negyedévben, de ez a nemrég indított nem-élet üzletágnál egyáltalán nem tekinthető meglepőnek, ráadásul ez még jó néhány negyedévig így is maradhat a KBC Securities részvényelemzőjének véleménye szerint.

Forrás: Investor.hu

Kedvező költségek, gyenge árbevétel

Pozitívum, hogy a központi költségek alacsony szinten stabilizálódtak, úgy tűnik, az előző negyedévvel szinte hajszálra megegyező 450 millió forintos tétel a következő negyedévekben is fennmaradhat. Költségek terén példás teljesítményt tud felmutatni a társaság, de az is biztos, hogy ebben a mostoha iparági környezetben egyelőre nincs más kiút, véli az elemző. Fontos viszont hozzátenni, hogy a termékportfólió diverzifikálásával, a unit-linked típusú termékek mellett egyre többféle szolgáltatással lép piacra a CIG. Stratégiailag pedig jónak tekinthető az irány, hiszen a befektetéshez kötött biztosítások értékesítése nagyon visszaesett az elmúlt negyedévekben.

Ami viszont egyértelmű negatívum, hogy továbbra is gyengén alakult a díjbevétel sor, ami azt jelenti, hogy nem nagyon mennek az értékesítések. Kevés új szerződést tud értékesíteni a CIG, ráadásul egyre több régi szerződésnél élnek az ügyfelek a díjszüneteltetési opcióval, illetve választják a visszavásárlást. Ezzel együtt fontos kiemelni, hogy ez alapvetően természetes jelenség számít, ugyannis egyre több szerződés éri el a kritikus harmadik évet, amikor már viszonylag kedvezőbb feltételek mellett lehet visszavásárolni.

Forrás: Investor.hu

A nem-életbiztosítási üzletág egyelőre veszteséges

Továbbra is veszteséges viszont a nem-életbiztosítási üzletág, de egyre jelentősebb díjbevételt termel. Mivel nemrég indult a biztosító ezzel az ágazattal, ezért a veszteségesség önmagában nem meglepetés, és összességében a folyamatok pozitívak, ráadásul a növekedés üteme még mindig magas. A kritikus kérdés lesz viszont a kárhányad, ám ahhoz, hogy kiderüljön, mennyire jó portfóliót épített ki a CIG EMABIT, még szükség lehet néhány negyedévre.

Forrás: Investor.hu

Jelentős negatívum, hogy nagy volt a veszteség a unit linked szerződéseken keresztül begyűjtött tartalékokon. Mivel a befektetések az ügyfelekhez tartoznak, a biztosító pedig "csak" befekteti azt, ezért a veszteség ebben az esetben nem a biztosítót terheli. Ugyanakkor a veszteség ténye nem lehet pozitív, mivel az ügyfelet a szerződés felmondása irányába terelheti, véli az elemző, majd hozzáteszi, hogy "egy unit-linked termék hosszú távú megtakarítási célt szolgál, ezért egy-egy negyedév vesztesége nem kellene hogy eltántorítsa az ügyfeleket"

Összességében elmondható, hogy akár már az idei évben nyereséges lehet a CIG Pannónia az életbiztosítási területen. Ami a várakozásokhoz képest határozottan pozitív fejleménynek számít. Áttörést azonban feltehetően csak a következő év hozhat, véli a KBC Securities részvényelemzője. "Ezek a mérföldkövek bizonyosságként szolgálhatnak, és a befektetők végre el fogják hinni, hogy az üzletmenet sajátosságai alapján tényleg közeleg a nyereségességi küszöbhöz a társaság." - mondta az elemző.

A CIG Pannónia részvényárfolyama

Forrás: Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!