A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Nem kell félni, újabb csúcsok jöhetnek

Vágólapra másolva!
Közel sincs vége még a tőzsdéken új történelmi csúcsok beállításának, állítja a Bank of America Merrill Lynch stratégája. Savita Subramanian szerint ugyanis az értékeltségi mutatók még csak most kezdik megközelíteni a historikus átlagokat, így nincs ok attól tartani, hogy jelentős árfolyamesések jönnének a piacokon. A stratéga szerint év végére 1750 pontot is elérhet az 500 legnagyobb amerikai vállalatot tömörítő S&P 500 index.
Vágólapra másolva!

Nemcsak a JPMorgan Chase, hanem a Bank of America Merrill Lynch stratégája is optimista az amerikai részvénypiaccal kapcsolatban, Savita Subramanian ugyanis 1750 pontos S&P 500 indexet vár az év végére. Ez további 3-4 százalékos felértékelődést jelent a jelenlegi szintekről, amivel a stratéga a Wall Street szakértői között is az optimisták táborába tartozik.

Subramanian főleg azzal támasztja alá véleményét, hogy nem a fundamentumok területén mutatkozik jelentős javulás az elmúlt hónapokban, hanem a különféle értékelési módszerek alapján kerül egyre közelebb a historikus átlagokhoz az index. Ahogyan pedig a stratéga kiemeli, a számítások alapján inkább az alulértékeltség szintjeiről zárkózik fel az S&P 500 index, semmint most válna erősen túlértékelté.

Példaként ott szerepel a 12 havi előre tekintő P/E ráta, ami jelenleg is csak 16,1-es értéket vesz fel, holott a 90-es évek végén még 30-ig is elszáguldott a mutató, hogy aztán a dotkom-lufi kipukkadása következtében ismét alacsonyabb értékeket vegyen fel. Az átlag ráadásul 19,3-as értéket mutat, ami még szintén távoli a jelenlegi szinthez képest, így ezen értékelés alapján nem tűnnek az amerikai részvények túlértékeltnek, véli a stratéga.

Forrás: Investor.hu

Ezzel együtt még több mint egy tucatnyi mutatót sorolt fel Subramanian, amivel alátámasztja véleményét az S&P 500 értékeltségével kapcsolatban. Kiemelte továbbá a szakértő azt is, hogy azért nem minden szektorra érvényesek a megállapításai, például az alapvető fogyasztási javakat gyártó vállalatok, valamint a telekomcégek és a közművek papírjai historikus átlagaikhoz képest túlértékeltnek számítanak. Az energiaipari cégek, a technológiai szektor képviselő, valamint az ipari vállalatok részvényeiben viszont még van potenciál, véli Subramanian.

Forrás: Investor.hu

Érdekesség egyébként, hogy a napokban ez már a második meglehetősen optimista hangvételű vélemény az S&P 500 középtávú értékével kapcsolatban, legutóbb a JP Morgan elemzője fogalmazott meg 1900 pontos értéket a következő 6-12 hónapos időtartamon belül.

Az S&P 500 értéke (heti)

Forrás: Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!