A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Idén jól megy a Velencei-tó

Vágólapra másolva!
Rég volt ennyire jó szezonja a Velencei-tónak, és a Balatonnál sem panaszkodnak a turisztikai szakemberek. Több a vendég, mint tavaly, és több éjszakára is érkeznek.
Vágólapra másolva!

Az agárdi strand idei látogatottsága 30 százalékkal emelkedett, és összességében is 5-7 százalékos éves emelkedést várnak a Velencei-tó körül a szállodák és a vendéglátóhelyek – írja a Világgazdaság.

A tavat kifejezetten szeretik a holland turisták, a külföldiek vonzása mellett fontos cél a tartózkodási idő meghosszabbítása is. Ezt segíthetik a fejlesztések, a Velencei-tó kapuja nevet viselő kiemelt uniós projekt például a lap szerint 8-10 hónap alatt megvalósulhat.

Ez a tó délkeleti, korábban leginkább kedvelt strandját alakítja át, az építkezés régóta áll, a partnak ezt a szakaszát jó ideje félkész betonszerkezetek rondítják.

A Balatonnál sem panaszkodnak, a július és az augusztus ott is nagyon jó vendégadatokat hozhat. A statisztikák szerint a Balaton régió szállásain tavaly összesen 23,3 milliárd forintot hagytak a turisták, a vendégkör főleg a kisgyermekes családokból és a nem túl drága szórakozást kedvelő fiatalokból áll.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!