A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Teljes a káosz a Microsoftnál

Vágólapra másolva!
Csak Bill Gates mentheti meg a Microsoftot a hanyatlástól, vélik a Szilícium-völgy szakértői. A pletykák szerint pedig Gates aktívan venne részt a Microsoft életében a jövőben, sőt, Steve Ballmer "eltávolítása" is a korábbi vezérigazgató és alapító nevéhez köthető. Gates pedig nem bízná a véletlenre a folyamatokat, az új vezérigazgató kiválasztásában is döntő szerepe lehet.
Vágólapra másolva!

Forr a levegő a Microsoft háza táján, az utóbbi időkben egyre több megválaszolatlan kérdés merül fel a cég kapcsán. Nem elsősorban a Nokia készülékgyártásának felvásárlására, hanem sokkal inkább magára a cégre, a menedzsmentre, valamint a jövőbeli tervekre. Merre tovább Microsoft? De talán még fontosabb: Kivel tovább Microsoft?

Nicholas Carlson, a Business Insider újságírója a napokban járt a Szilícium-völgyben, és meglehetősen érdekes híreket hallott a Microsoft felől. Bár az újságíró sietett leszögezni, hogy ezek csupán pletykák, és nem a Microsofttól származó információk, egyre többen hozzák szóba Bill Gatest, a korábbi vezérigazgatót és alapító tulajdonost, miszerint aktívan térne vissza a Microsoft életébe.

Ahogy az újságíró hallotta, nagy káosz uralkodik a Microsoftnál, állítólag a nagy reorganizációs tervről még a felső vezetők is csak Ballmer leveléből részesültek. Az augusztusi bejelentésről viszont már pont Ballmer volt az, aki utoljára szerzett tudomást, ami csak azért fura, mivel pont az ő lemondásáról volt szó. A háttérben Bill Gates áll, aki aktívan vesz majd részt az új vezérigazgató kiválasztásában.

Gates pedig aktív elnöki feladatokat vállalna, vélhetően olyan vezérigazgatóra "vágyik", aki ezzel együtt tud élni, másfelől pedig pontosan tudja, hogyan kell egy több mint 125 ezer alkalmazottat foglalkoztató vállalatot irányítani. Ez nyilván azt is jelenti, hogy nagy tőzsdei cég éléről igazolna új vezért a cég. Ahogy a Szilícium-völgyben hagsúlyozták, erre nem Stephen Elop lenne a legalkalmasabb, hiába tűnik a legesélyesebb jelöltnek. Sőt, a többség véleménye szerint a Microsoft a saját korábbi nagy sikereinek áldozatává vált, hiszen a Windows lassan hanyatlásnak indult, ami pedig végérvényesen megpecsételi a cég sorsát. Csak Bill Gates lehet képes megállítani ezt a folyamatot. Ami biztos, hogy Ballmer már csak egy évig lesz vezérigazgató, utána pedig eldől, merre veszi az irányt a Microsoft.

A Microsoft árfolyama (Nasdaq)

Forrás: Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!