A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ebből a kínai adósságból még baj lehet

Vágólapra másolva!
Elképesztő módon el vannak adósodva a kínai vállalatok az Morgan Stanley számításai szerint, ráadásul főként az állami cégek adóssághegye óriási. Ebből akár még komoly gond is lehet. 
Vágólapra másolva!

Könnyen problémát okozhat a kínai piacon a hitelek túlpörgése. A Business Insider oldalon két nagyon érdekes Morgan Stanley által készített grafikonra bukkantunk rá.

A kínai vállalatok EBITDA-hoz viszonyított adósságállománya soha nem látott mértékűre duzzadt. A bruttó eladósodottság – ami nincs korrigálva a készpénz állománnyal – 3,5-szöröse a cégek EBITDA-jának.

EBITDA: A vállalat működési eredménye az adó- és kamatfizetések, valamint az értékcsökkenések levonása előtt. Nagyjából a vállalat működési pénzáramlásának felel meg.
Forrás: Bloomberg, Morgan Stanley Research, Business Insider, Investor.hu

Ha viszont azt nézzük, hogy a világ többi részéhez képest hogyan állnak a kínai vállalatok, jól látható a kiugró érték. Ráadásul a kínai állami cégek esetében jóval magasabb a hitelek nagysága a vállalat EBITDA-jához. Tovább fokozva a bajt: 2007-hez képest nagyjából megduplázódott a ráta nagysága.

* Kínai állami vállalatok Forrás: Bloomberg, Morgan Stanley Research, Business Insider, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!