A Time Warner leányára fáj a foga a kábelóriásnak

Vágólapra másolva!
Hamarosan megegyezhet Charter Communications néhány nagybankkal egy dollármilliárdos hitelkeretről, amit a vállalat arra használna fel, hogy ajánlatot tegyen a Time Warner Cable felvásárlására – állítják az ügyhöz közeli források.
Vágólapra másolva!
  • A Charter Communications a Barlcays-zel és a Bank of Americával folytat tárgyalásokat a hitelkeretről - írja a WSJ.
  • A hitelen kívül független vagyonkezelők és vagyonos befektetők járulhatnának hozzá a felvásárláshoz szükséges összeg előteremtéséhez.
  • A Time Warner kábelszolgáltató leányvállalatának piaci értéke közel 35 milliárd dollár, így a Charter Communications-nek nem lesz olcsó a társaság, ha valóban fel kívánja vásárolni.
  • A Charter Communications egy nála jóval nagyobb "halra" vetheti ki a hálóját, mivel az ő piaci értéke "csak" 13 milliárd dollár, és csak 4,2 millió előfizetővel rendelkezett szeptember végén, szemben a Time Warner Cable 11,4 millió fős előfizetői bázisával.
  • Az összeolvadás új lökést adna az utóbbi időben csak zsugorodó amerikai kábeltv-piacnak, mivel az iparágban folyamatosan csökken az előfizetők száma. Ennek oka az online videómegosztó vállalatok, telefontársaságok előretörése.
  • Az ügyletnek köszönhetően ugyanis a cég lent tudná tartani költségeit, ami segítheti megerősödött vállalatnál tartani az ügyfeleket.
  • A Charter Communications malmára hajthatja a vizet, hogy a Time Warner Cable részvényesei rendkívül elégedetlenek a cég menedzsmentjével. A Time Warner Cable folyamatosan növeli hátrányát a piacvezető Comcasttel szemben, és jelentős ütemben veszíti el ügyfeleit még az olyan hagyományosan erős területeken is, mint az internetszolgáltatás.

A hírekre már 5,4 százalékot drágultak a Time Warner Cable részvényei, míg a Charter Communications árfolyama közel 4 százalékot ugrott.

Charter Communications árfolyama (Nasdaq) Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Time Warner Cable árfolyama (NYSE) Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!