A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Ha a hazánkban működő cégek életkorát az emberi élet szakaszaihoz hasonlítjuk, a zöm – átlagosan 9,63 évesek – bőven kisiskolás, de az érettségi közelébe egyelőre a legnagyobbak – átlagosan 14-15 évesek – sem kerülnek. Ez derül ki a Bisnode-csoport az MTI-hez eljuttatott közleményéből.
Vágólapra másolva!

A Bisnode – amely Európa egyik vezető digitális üzleti információszolgáltatója, megoldásaival döntéshozatalban, kockázat-minimalizálásban és értékesítésben támogat cégeket – ugyanakkor leszögezi, ma már egy vállalkozás megbízhatósága nem azzal áll egyenes arányban, hogy mennyi ideje működik a piacon. A pénzügyi teljesítmény, a számlafizetési szokások, az iparághoz viszonyított pénzügyi adatok, és más tényezők sokkal inkább közrejátszanak egy cég megítélésében.

A közleményben az áll, a világ jelenleg 500 legértékesebb vállalatának átlagos kora alig 20 év, ami radikálisan eltér a 60-as évek előtti számtól, amikor több mint 60 év volt az átlagos kor. Az évek során tehát újabb és újabb szereplők léptek be a legnagyobbak közé, és hosszú ideje működők kerültek ki onnan. A jövőben további csökkenés várható, 2030 körül csak 12 év körül mozog majd a legnagyobbak átlagos életkora is.

A mérettel egyenes arányosan nő a cégek kora – ez teljesen logikus, a nagyobb méretet töretlen, éveken át tartó működéssel fogják elérni a cégek. Magyarországon már most jóval kisebb a működő cégek átlagos életkora, mint a nemzetközi szinten. Nálunk a 250-nél több alkalmazottat foglalkoztató vállalatok átlagos kora is alig haladja meg a 15 évet. A 10 fő alatti cégek átlagos életkora 10 év körül áll, az 50 fő felettieké megközelíti a 14 évet. A jelenleg működő vállalkozások 0,7 százaléka, mintegy 4000 cég alakult a rendszerváltás előtt, azaz csak ennyi cég haladta meg a 24 éves kort. Az elemzés szerint Magyarországra egy relatíve fiatal cégszerkezet jellemző: a 15 évnél idősebb kort is csupán a működő társaságok negyede érte meg. Megyei bontásban Tolna megyében találjuk a legidősebb, Hajdú-Biharban a legfiatalabb cégeket. Pest megyére és Budapestre inkább a fiatalabb vállalkozások jellemzőek, közölte a Bisnode.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!