A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPupp Réka
18:00CselgáncsReka Pupp-Amandine Buchard
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
NyílNyíl

Sok pénz kis beruházásokra Baranyában

A LEADER program integrált szemlélettel alakítja ki a kistérségek vidékfejlesztési stratégiáját
Vágólapra másolva!
600 millió forintot kap összesen 41 dél-baranyai szervezet a LEADER-program keretében, az erről szóló határozatokat Tiffán Zsolt országgyűlési képviselő és Hargitai János baranyai kormánymegbízott adta át tegnap Siklóson.
Vágólapra másolva!
A LEADER program integrált szemlélettel alakítja ki a kistérségek vidékfejlesztési stratégiáját Forrás: frissujsag.ro

A programot az Európai Bizottság dolgozta ki, az Európai Unió vidékfejlesztési politikájának egyik ága. A LEADER szó ez esetben francia mozaikszó, a Liaison Entre actions pour le Dévelopment de l’Économie Rurale jelentése a vidék gazdasági fejlesztése érdekében tett lépések kapcsolódása, összehangolása. A program célja az, hogy az uniós forrásokat ne elszigetelt részterületeken – oktatás, agrárium, vállalkozás-fejlesztés, kultúra – használják fel, és ne is a lakosság érdemi beleszólása nélkül. Az integrált kezdeményezések így ismert és civil szereplőket vonnak be, amihez helyi akciócsoportok alakulnak, ezek alakítják ki az adott kistérség vidékfejlesztési stratégiáját. Azok a projektek, amelyek ezzel a stratégiával szinkronizálnak, helyben pályáznak a forrásokra.

A baranyai nyertesek palettája ennek megfelelően sokszínű: önkormányzat, gazdasági társaság református társegyházközség, sportegyesület található köztük, a pénzt pedig kisebb beruházásokra fogják költeni. Tiffán Zsolt az MTI érdeklődésére elmondta, hogy mivel a közszféra, az önkormányzatok, a civil szféra és a helyi gazdaság összefogásán alapuló LEADER-együttműködés a jövőben kiterjed a gazdaságfejlesztés más területeire is, a LEADER szervezeti rendszerének megújítására van szükség ahhoz, hogy az eddiginél jobban ki lehessen használni a 2014-2020 közötti uniós tervezési ciklusban rendelkezésre álló pályázati lehetőségeket.

Az Ormánság felzárkóztatását célzó Ős-Dráva program kormánybiztosaként is dolgozó politikus kitért arra, hogy a következő uniós költségvetési időszakban a korábbinál több operatív program áll majd rendelkezésre vidékfejlesztési támogatások elnyeréséhez. Arra is rámutatott, hogy a kormány kiemelt feladatként kezeli a vidékfejlesztést, amelyet a közelmúltban a kivitelezés szakaszába ért Ős-Dráva program sikere is bizonyít.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!