Állattenyésztés és élelmiszer-feldolgozás: lehet pályázni

Vágólapra másolva!
Mától a forrás kimerüléséig, de legkésőbb 2014. január 31-én 18 óráig lehet támogatási kérelmet benyújtani gépek és technológiai berendezések beszerzésére az állattenyésztés, valamint az élelmiszer-feldolgozás technológiai fejlesztése céljából, tájékoztat a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal.
Vágólapra másolva!

Fokozottan fontos elolvasni a közlemény mellékletében található önellenőrzési listát. A támogatási kérelmet ugyanis utólag módosítani nem lehet, ahogy hiánypótlásra sincs lehetőség. A lista önmagában nem csatolandó dokumentum, ám átolvasva a gazdálkodók meggyőződhetnek arról, hogy mindent mellékeltek a kérelemhez, amire szükség van az elbíráláshoz.

A támogatási kérelmeket célterületenként és megvalósítási helyenként külön, kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani, közölte az MVH. A közlemény szerint az egyes célterületek esetében leköthető források legalább 25 százalékát kisértékű gépbeszerzésekre kell fordítani. Kisértékű beszerzés mindkét célterület esetén a legfeljebb 15 millió forint támogatási összeggel jóváhagyott beruházás. Az efölötti támogatási összeggel érintett beruházás nagyértékű beszerzésnek minősül, itt a jóváhagyható maximális támogatási összeg 250 millió forint, áll a közleményben. A kisértékű és a nagyértékű beszerzésekre vonatkozó támogatási kérelmeket az MVH a két célterület vonatkozásában – 2. célterület esetén ügyfélkörönként – külön benyújtási sorrend alapján bírálja el.

További tájékoztatásért az ugyfelszolgalat@mvh.gov.hu címre érdemes írni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről