Elkapkodták a magyar államkötvényeket

Vágólapra másolva!
A tervezettnél több forrást vont be az ÁKK a mai kötvényaukción, mivel a hároméves, az ötéves és a tízéves kötvény esetében is megemelte a vételre elfogadott ajánlatok mennyiségét a meghirdetetthez képest. Mindhárom papírból új sorozatot bocsátott ki az ÁKK.
Vágólapra másolva!
  • A hároméves kötvényből 20 milliárd forintnyit hirdetett meg az ÁKK, melyre több mint 50 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett. Az ÁKK végül a tervezettnél 5 milliárddal többet, 25 milliárd forintnyit adott el a papírokból. Az átlaghozam itt 4,32 százalékra emelkedett.
  • Az ötéves kötvény esetében szintén megemelték a vételre elfogadott mennyiséget, mivel a tervezett 15 milliárd forintnyi papírból 22,5 milliárdnyit adtak el. Az aukciós átlaghozam 4,68 százalékra csökkent az előző aukció 4,77 százalékos átlaghozamáról.
  • A tízéves kötvényből 10 milliárd forintnyit hirdetett meg az Államadósság Kezelő Központ, melyre 38,935 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett. A nagyobb érdeklődést látva 15 milliárd forintnyi papírra fogadott el vételi ajánlatokat az ÁKK.
Forrás: ÁKK, Investor.hu