A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Kirobbant a Raiffeisen

Vágólapra másolva!
Sokat hallatott magáról az elmúlt hetekben a Raiffeisen Bank, amely most azzal került rivaldafénybe, hogy árfolyama egy meghatározó szinten jutott túl. Ezzel pedig jókora tér nyílt meg a további emelkedés előtt.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi napokban, hetekben nagyon sokat lehetett olvasni, többek között az Investor.hu hasábjain is, a Raiffeisen magyarországi leányvállalatának esetleges eladásáról, új, átfogó stratégiai döntésekről, valamint egy tetemes összegű tőkeemelésről, amit a közeljövőben szándékoznak végrehajtani.

Most azonban elérkezettnek találtam az időt, hogy technikailag is szemügyre vegyük a cég papírjait. Lássuk!

Tegnap sikerült túljutnia a 2013 májusa óta leküzdhetetlennek tűnő, többször támadott 28 eurós szintet, bőven 29 euró felett is születtek kötések a részvényekre. További pozitívum, hogy egy régóta épülő, szűkülő háromszögből lépett ki felfelé az árfolyam, sőt, az MACD vételi jelzést mutat.

Ugyanakkor az elmúlt napokban látott emelkedésnek köszönhetően az RSI indikátor már túlvettséget mutat, illetve a Bollinger-szalagokból is kilépett az árfolyam, így pedig racionális döntés lehet megvárni a 28 eurós kitörési szint visszatesztelését, és ott beszállási pontot keresni.

Ellenállásokat 30, 32 és 34 eurónál találunk. A stop szintet érdemes valamivel a 28 eurós korábbi ellenállás alá, körülbelül 27,5 euróhoz betenni, így egy 28 euró körüli vétellel ingen kedvező hozam-kockázat arány adódik.

Sikeres kereskedést!

Raiffeisen napi grafikon (Bécs) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!