A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hamvaiból támad fel a HP

Vágólapra másolva!
Felülteljesítette a nem túl acélos elemzői várakozásokat a HP csütörtöki gyorsjelentése.
Vágólapra másolva!

A lényeg dióhéjban:

  • A nettó árbevétel 28,2 milliárd dollár, az egy részvényre jutó korrigált eredmény pedig 0,9 dollár lett. Ez még mindig enyhe zsugorodást jelent a bevételek terén, de látható javulást a profitabilitásban. Nincs még kint a gödörből a HP, de kifele mászik belőle.
  • Az elemzők 27,19 milliárd dolláros bevétel mellett 0,84 dolláros EPS-t vártak.
  • Az aktuális negyedév egy részvényre jutó profitjára a vártnál valamivel gyengébb, 0,84-0,89 dolláros előrejelzést adott a menedzsment, az elemzők 0,89 dollárral kalkuláltak. Az egész évre vonatkozó prognózis a vártnak megfelelő volt.
  • A PC-üzletág tetszetős eredményeket hozott, a bevétel 4 százalékkal bővült, elsősorban az üzleti megrendeléseknek hála (az elemzők zsugorodásra számítottak).
  • Az üzleti divízió hardverrészlege is jól teljesített, a szolgáltatások és a nyomtatási üzletág viszont továbbra is zsugorodik.
  • A részvény némi cikk-cakk után 1,1 százalékos emelkedéssel állapodott meg a zárás utáni kereskedésben, miután 2,5 százalékot emelkedett napközben.

A HP-ról az Investor Trader ügyfeleinek korábban befektetési ötletet és elemzést is küldtünk, a gyorsjelentés pedig teljes mértékben visszaigazolni látszik várakozásainkat. A HP negyedévéről is kilátásairól hamarosan részletes elemzéssel is jelentkezünk!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!