Konzervatív riport jelent meg a Mol partneréről

Vágólapra másolva!
4,2 százalékos eséssel nyitott a Mol kurdisztáni partnerének, a Gulf Keystone-nak a papírja, miután ma reggel cég közzétette egy független vizsgálat eredményét az olajkészletek nagyságáról. A társaság célja továbbra is, hogy elérje idén a napi 40 ezer hordós kitermelést a Shaikan mezőn, amiben a Molnak is van részesedése.
Vágólapra másolva!
  • Ma reggel tett közzé a Mol kurdisztáni partnere, a Gulf Keystone egy független riportot arról, hogy milyen készletekkel rendelkezik a társaság a Shaikan olajmezőn és Irak kurdisztáni régiójában.
  • A tájékoztatóra azért volt szükség, mert a Gulf Keystone célja, hogy a londoni piacon átkerüljön a standard kategóriába.
  • A riportból kiderül, hogy 1,2 milliárd hordóra tehető a 2P és 2C készletek nagysága a cég esetében. (Ez a bizonyított olajkészleteket, a vélt és valószínűsíthető készleteket jelenti).
  • A cég vezérigazgatója, Todd Kozel szerint a riport konzervatívnak számít, mivel kevesebb kúttal számolnak, mint ahogy a cég jelenleg elképzeli a Shaikan mező fejlesztését. Kozel úgy véli, az anyagban nem vették figyelembe az eddig még nem fúrt és tesztelt kutakban lévő lehetőséget. Ez pedig tovább növelheti a kitermelhető készletk nagyságát.
  • A vállalat közleményéből kiderül, hogy jelenleg stabil, napi 10 ezer hordó a Shaikan mezőn a kitermelés, a második negyedévben azonban növekedést várnak.
  • Továbbra ies elérhetőnek tartja a Gulf Keystone a napi 40 ezer hordós kitermelést a Shaikan 1 és 2 kitermelő egységből az idei évben.
  • A Gulf Keystone papírja 4,2 százalékos mínuszban is járt a kereskedés elején, amit tovább növelt 12 százalékos mínuszra.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről