A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nagy üzletet üt nyélbe a JP Morgan

Vágólapra másolva!
Az USA legnagyobb bankja, a JP Morgan 3,5 milliárd dollárért eladja fizikai nyersanyag-kereskedő üzletágát a svájci Mercuria társaságnak - írja a Bloomberg az ügyhöz közel álló forrásokra hivatkozva. 
Vágólapra másolva!
  • A JP Morgan megtalálhatta a vevőt nyersanyag-kereskedő üzletágára. Bennfentes információk szerint az amerikai bank a svájci Mercuriának adhatja el az egységet 3,5 milliárd dollárért. A hivatalos, pontos vételárat még nem hozták nyilvánosságra a felek, melyek közül egyik sem kívánta kommentáli a híreket.
  • A JP Morgan tavaly döntött úgy, hogy megválik fizikai nyersanyag-kereskedő üzletágától az egyre nagyobb politikai és szabályozói nyomás hatására. A szabályozó hatóságok ugyanis régóta azt kívánták elérni, hogy a pénzintézet váljon meg az egységtől, mivel attól tartottak, hogy annak hatalmas méretei miatt az ott elszenvedett nagy veszteségek veszélybe sodorhatják az USA legnagyobb bankját, és így az egész pénzügyi rendszert is. Ezen túl a bank a befolyásolhatta a nyersanyagárakat is a jelentős piaci szerepe miatt.
  • Az ügyletet a harmadik negyedévben zárhatják le a felek, ami után a Mercuria a világ egyik legnagyobb nyersanyag-kereskedőjévé válik. A svájci társaság olyan társaságokat előzött meg a JP Morgan üzletágáért zajló versenyben, mint a Blackstone, vagy a Macquarie Group.
  • A hírek után nem mutat nagy elmozdulást a JP Morgan árfolyama, mely 0,1 százalékos pluszban mozog.
Forrás: Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!